Gazete Vatan Logo

Üniversite aşkı tarlada son buldu

Öğretim üyesi Doç. Dr. Sadettin Baştürk ile Bilim Uzmanlığı eğitimi alan öğrencisi Kübra Yılmaz, tarlada ölü bulundu. Baştürk’ün nişanlanacağını söyleyip ayrılmak isteyen genç kızı vurup canına kıydığı sanılıyor.

Üniversite  aşkı tarlada  son buldu

Nevşehir kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Çardak köyünde, dün sabah saatlerinde yerde, kanlar içinde yatan biri kız, iki kişiyi fark eden çiftçiler, jandarmaya haber verdi. Jandarma, yaptığı incelemede cesetlerin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görevli evli ve 2 çocuk babası Doç. Dr. Sadettin Baştürk ile aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladıktan sonra Bilim Uzmanlığı eğitimi alan Kübra Yılmaz’a ait olduğunu belirledi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Doç. Dr. Baştürk ile Kübra Yılmaz’ın kesin ölüm nedeninin, yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağını belirterek, “Şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil’’ dedi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını belirterek ‘kişisel ve münferit bir olayın üniversitenin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğinin’ altı çizildi. Doç. Dr. Baştürk ve öğrencisi arasında gönül ilişkisi olduğu, genç kızın nişanlanacağı için ayrılmak istemesi nedeniyle bu olayın meydana gelmiş olabileceği ileri sürüldü.

Haberin Devamı