Gazete Vatan Logo

Üniversite adaylarının kılavuz hüsranı

Üniversiteye girebilme umudunu ek kontenjanlara bağlayan adaylar, kılavuz ve tercih formu alabilmek için sahurdan sonra sıraya girdi

Ancak mesai saatinde açılan ÖSYM bürolarının 'ÖSS Yerleştirme kılavuzları, basımının gecikmesi nedeniyle ÖSYM Başkanlığı'nca 25 Eylül'de kargoya verildiğinden dağıtımı 26 Eylül'de yapılacaktır' duyurusunu gören adaylar hayal kırıklığı yaşadı.

2006-2007 Öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2006-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2006-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. ÖSYM yaptığı açıklamada, 2006-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nu ve tercih formunu 25- 28 Eylül 2006 tarihleri arasında ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden 5 YTL karşılığında satın alabileceğini duyurdu.

Üniversite hayali kuran adaylar, ek yerleştirme kılavuzu ile tercih formlarını alabilmek için sahurdan sonra İzmir'in merkezinde sadece iki tane yer alan ÖSYM bürolarında uzun kuyruklar oluşturdu. Soğukta saatlerce sıra bekleyen adaylar, mesai saati gelip, büro açıldığında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

ÖSYM'nin Alsancak Bürosu olarak kullandığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Enstitüsü'nün camına yapıştırılan yazılı duyuruda, 'ÖSS Yerleştirme kılavuzları, basımının gecikmesi nedeniyle ÖSYM Başkanlığı'nca 25 Eylül'de kargoya verildiğinden dağıtımı, 26 Eylül'de yapılacak. Adaylar, www.osym.gov.tr adresinden kılavuzu inceyelerek, müracatlarını ÖSYM Alsancak Bürosu'ndan yapabilecekler' denildi.

Uzun kuyrukta saatlerce sıra bekledikten sonra bu duyuruyla karşılayan adaylar ve aileleri, büronun özel güvenlik elemanlarıyla tartıştı. Adaylar, "ÖSYM'ye güvenimiz kalmadı. Nasıl böyle bir hata yapılır. Saatlerdir sıradayız, yarın da aynı işkenceyi çekeceğiz, tercih formlarını teslim ederken de. Artık sabrımız kalmadı" dedi. Tepkiler üzerine olay yerine gelen polis, vatandaşları sakinleştirdi.

İzmir'de adaylar kılavuz ve tercih formlarını Alsancak bürosunun yanı sıra Buca Dokuz Çeşmeler Kampusu, Dokuz Eylül Üniversitesi Adalet Yüksekokulu'ndan da alabilir. Kılavuzlar Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu'ndan da dağıtılacak.

Haberin Devamı