Gazete Vatan Logo

Unilever’den Türkiye’ye 350 milyon euro yatırım

Unilever, Konya’daki ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasını açtı. Şirket, 350 milyon euroya ulaşan toplam yatırım değeriyle hızlı tüketim sektöründe son 10 yılın en büyük fabrika yatırımını hayata geçirmiş oldu.

Unilever’den Türkiye’ye  350 milyon euro yatırım

Türkiye’de 8 fabrikası ve 5 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Unilever, Konya’daki ikinci yatırımını ev ve kişisel bakım Ürünleri fabrikasıyla yaptı.

Unilever, toplamda 350 milyon euroya ulaşan entegre yatırım değeriyle Türkiye’de hızlı tüketim sektöründe son 10 yılın en büyük fabrika yatırımını hayata geçirmiş oldu. 2013 yılında 95 milyon euro yatırımla açılan Algida dondurma fabrikasının ardından Konya’daki ikinci Unilever yatırımı olan ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasının açılışında konuşan Unilever Global CEO’su Paul Polman, “Türkiye; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya için bölgesel bir merkez olma rolüyle önceliğimiz olan bir ülke. Konya da altyapısı, konumu ve yenilenebilir enerji tedariki konusunda sahip olduğu potansiyel ile Unilever’in geleceği için stratejik bir rol üstleniyor” dedi.

Tasarruf ettirecek

Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Kafkasya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Bölge Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temur da şu değerlendirmeyi yaptı: “Tüm fabrikalarımızda olduğu gibi bu yeni fabrikamız da çöplüğe ‘sıfır atık’ gönderme hedefine ulaşacak şekilde tasarlandı. Karbon emisyonu ve su tüketimi, benzeri üretim merkezlerine kıyasla yüzde 50 azaltılacak şekilde hayata geçirildi. Uçtan uca dijital teknolojiler, akıllı

Haberin Devamı

üretim hatları ve üstün kalitede tedarik zinciri yönetimi ile iyi bir sürdürülebilir tedarik örneği sergiliyor. Bu model tüm paydaşlar için zaman, enerji ve maliyet tasarrufu sağlıyor.”