Gazete Vatan Logo

Ünal Aysal ve SK Group'tan dev ortaklık

Güney Koreli SK Group, Unit International Enerji AŞ'nin yüzde 30'una ortak oldu

Ünal Aysal ve SK Group'tan dev ortaklık

SK Group, Unit bünyesinde İran'daki enerji yatırımları alanında faaliyet gösteren Unit International Enerji AŞ'nin yüzde 30'una ortak oldu.

Unit açıklamasına göre, Ünal Aysal'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Unit International SA'nın İran'da enerji yatırımları yapmak için kurduğu Unit International Enerji AŞ'nin yüzde 30'una Güney Koreli SK Group ortak oldu.

SK Group şirketlerinden SK Engineering & Construction ve Unit International SA Belçika şirketleri arasında imzalanan anlaşma kapsamında düzenlenen törene Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang da katıldı. Söz konusu ortaklık tek kalemde yaklaşık 3,4 milyar avroluk bir ortak yatırım anlamına geliyor.

1915 Çanakkale Köprüsünü yapacak olan konsorsiyumda da yer alan SK Group'un yüzde 30'una ortak olduğu Unit International Enerji AŞ, İran'da 5 bin MW kombine çevrim santrali inşa edip işletmek için kuruldu. Unit Enerji, İran'da 5 bin MW gücünde kapasiteye ulaşmak için 4 farklı lokasyonda 5 büyük çevrim santrali yapacak. Çevrim santralleri iki fazda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İran hükümeti ile anlaşması imzalanan birinci fazda 2 bin 80 MW gücünde iki doğalgaz çevrim santrali yapılacak. İran ile üzerinde mutabakat sağlanan ikinci fazda ise 2 bin 920 MW gücünde üç çevrim santrali devreye sokulacak. Yap-işlet modeli ile kurulacak ve Unit Enerji tarafından işletilecek 5 çevrim santralinin toplam yatırım tutarı 3,4 milyar avro olacak. Söz konusu yatırım tutarı olan şirkette yüzde 30 ortaklık payı 1 milyar avro civarında olacak.