Gazete Vatan Logo

Unakıtan: Bunlar bindiği dalı kesen akılsız kişiler'

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yabancı sermayeyi ülkeden kaçırmak isteyenlerin ülkeye kötülük ettiğini belirterek, "Bu kişiler, bindiği dalı kesen akılsız kişiler" dedi

Bakan Unakıtan, eşi Ahsen Unakıtan'la birlikte bir dizi ziyaret, Pakistan'daki depremzedelere battaniye gönderilmesi nedeniyle düzenlenecek törene katılmak, sanayici ve işadamlarıyla biraraya gelerek sorunları dinlemek üzere Uşak'a geldi. Saat 13.45'te Uşak Valisi Kayhan Kavas ve protokol tarafından Uşak Valiliği önünde karşılanan Bakan Unakıtan, "Uşak ziyaretimin sebebi yaşanan sorunların tespiti ve çözümü" dedi.

Vali Kavas ile görüşmesi sırasında "Uşak'ın teşvik kapsamına alınması Uşak'a önem verdiğimizin bir göstergesidir" diyen Bakan Unakıtan, "Ülkemizdeki kalkınma hamlesinde Uşak'ın da payını alması gerekir. Uşak'ın bulunduğu konumdan daha yükseklere çıkarılması hükümetin ve Uşaklı'nın gayretiyle mümkün. Türkiye'de otomotiv sanayii, bir numara olan tekstil sanayisini zorlar duruma geldi. Otomotiv devleri ülkemize yatırım yapmak istiyor. Bu arada tüm devletler yabancı sermayeyi kapmak için adeta birbiri ile yarışırken, bizim ülkemizde ise kaçırmak için uğraşıyorlar. Bu kişiler bilsin ki Türkiye'ye iyilik etmiyorlar. Biz Türkiye'de iş sahaları açmak için uğraşırken diğer taraftan yabancı sermayenin ülkeye gelmemesi için uğraşılıyor. Bunları söyleyenler nasıl insanlar ben anlamıyorum. Türkiye'ye nasıl hizmet etmek istiyorlar? Onu da anlamıyorum. Türkiye'ye bunlar kötülük ediyorlar. Bu kişiler bindiği dalı kesen akılsız insanlardır" diye konuştu.

Ekonomideki yatırımların sadece kamudaki yatırımlar olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Bakan Unakıtan, "Özel sektör ve kamu yatırımları olarak ekonomideki yatırımlar bir bütündür. Biz özel sektöre önem veren bir hükümetiz. Kalkınmanın temeline bunu yerleştirdik. Geçen yıl özel sektör 45 milyar dolar yatırım yaptı. Cumhuriyet tarihinde bu bir ilktir. Büyümek, istihdam yaratmak ve ihracat istiyorsak özel sektörü teşvik etmemiz gerekir. Devletin kıt kaynakları ile yatırım yapılması beklenirse geçmişe dönülür" dedi.

UŞAK'A ÜNİVERSİTE
Uşak Bir Eylül Üniversitesi için hükümetin verdiği sözü tuttuğunu dile getiren Bakan Unakıtan, "Bakanlar Kurulu olarak dün akşam yaptığımız toplantı sonrası Uşak Üniversitesi'nin kurulması için yasa tasarısını imzalayarak meclis genel kuruluna gönderdik. Biz görevimizi yerine getirdik. Ayrıca Uşak Havaalanı için İstanbul-Uşak arası seferlere başlanması amacıyla Atlas Jet, Pegasus ve THY ile görüşme yapacağım. Uşak Defterdarlığı'na ait binanın satılmasını ve yerine yenisinin yapılması için de çalışmalara başlayacağız" dedi.

Haberin Devamı