Gazete Vatan Logo

Umuda yolculuk ormanda bitti!

87 kaçak göçmenin ifadesi alınıyor

Kemer’in Çamyuva beldesindeki bir koyda kendilerini yurt dışına götürecek tekneyi beklerken yakalanan 87 kaçak göçmenin ifadesi alınıyor. Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda geceyi geçiren Filistin, Afganistan, Myanmar ve Suriye’den kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yapan 87 kişinin 15’i kadın, 26’sı ise çocuk. Sağlık kontrolleri tamamlanan kaçak göçmenler, günler sonra sıcak yemekle buluştu. Jandarma ekipleri ayrıca çocuklara çeşitli oyuncaklar ve ay-yıldız bulunan balonlar dağıttı.

Tekneyle İtalya’ya götürülmek üzere kaçakçılarla anlaştıkları öğrenilen kaçakların, beraberlerinde getirdikleri gıdanın tükendiği, ormanlık alanda hurma yiyerek besin ihtiyaçlarını karşıladıkları öğrenildi.

Yunanistan diye Denizli’ye bıraktılar

DENİZLİ’nin Acıpayam İlçesi’nde devriye görevi yapan jandarma, arazide 20 kişilik bir grup gördü. Kaçak oldukları belirlenen 20 kişi, Acıpayam Jandarma Karakolu’na götürüldü. Soğuktan üşüyen ve aç kalan kaçaklara, yemek yedirildi, sıcak bir ortamda tercüman aracılığıyla ifadeleri alındı. Gruptakilerin 13’ünün Afganistan, 4’ünün Suriye, 3’ünün ise Myanmar vatandaşı olduğu belirlendi.

Kaçak yollarla İran’dan İstanbul’a gelen grubun, Yunanistan’a gitmek için kişi başına yaklaşık 5 bin dolar verdiği öğrenildi. Kaçakların Antalya üzerinden Yunanistan’a götürülme vaadiyle İstanbul’dan TIR’a bindirildiği ancak TIR şoförünün yakalanma korkusuyla kaçakları, geldiklerini söyleyerek Acıpayam’da indirdiği ortaya çıktı. Kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Denizli Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi.

Jandarmayı görünce kaçağı araçtan attılar

Bir ticari takside kaçak bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükismailçe ve Yolüstü köyleri arasında barikat kurdu. Jandarma ekiplerinin ”dur” ihtarına uymayan aracın lastikleri, yola kurulan kapanla patlatıldı. Bu arada taksi sürücüsü Ö.Y, Cezayir uyruklu Abdulhadi Salah Muhammed’i araçtan attı. Yaralanan Cezayir uyruklu kaçak, Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Takibin ardından durdurulan aracın sürücüsü Ö.Y ve beraberindeki Ş.F gözaltına alındı. Şüphelilerin Muhammed’den Bulgaristan’a götürülmesi karşılığında 350 avro aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı