Gazete Vatan Logo

Ümraniye'de ormanın içinde deniz gören ilk proje: Dora Park

Sur Yapı, Anadolu yakasının yıldızı parlayan iş merkezi Ümraniye'de yeni bir projeye imza attı. Dora Park'ta fiyatlar 178 bin YTL'den başlıyor

Anadolu yakasında iş merkezine dönüşen Ümraniye, yeni konut projeleriyle dikkat çekiyor. IKEA, Bosch, Siemens, Profilo, OPET, Finansbank Operasyon Merkezi, Casper, Carrefour, Astra-Zeneca gibi birçok şirketin faaliyet gösterdiği Ümraniye'ye yakında FortisBank operasyon merkezi ve ABD'nin ünlü zinciri Marriot Otel de geliyor. İlçede iş merkezlerinin çoğalması nitelikli konut ihtiyacını artırıyor. Bu potansiyeli gören Sur Yapı ise Service Evler'in ardından Dora Park projesine start verdi.

İstanbul'da hem ormanın içinde, hem şehir merkezinde olan ve boğaz manzaralı başka bir proje olmadığına dikkat çeken Sur Yapı Pazarlama Müdürü Arzu Karagöz, Dora Park'ı şöyle anlattı...

Yüzde 50'si satıldı
* Dora Park, ilçedeki diğer projelerden nasıl ayrılıyor?

Dora Park, diğer toplu konut projelerinden farklı olarak çok büyük bir orman arazisi içinde bulunuyor. Hacegan ormanları olarak adlandırılan ormanın ortasında kurulan proje, kat karşılığı yapılıyor. Proje, Carrefour haricinde Ümraniye'deki iş merkezleriyle aynı bağlantı yolları üzerinde yer almıyor. Bu yüzden şehrin merkezinde konumlanan projede, trafik sorunu da minimum düzeyde yaşanacak. Ormanın içinde ama üst katlarında boğaz manzarasını gören başka bir konut projesi yok.

* Dairelerin özellikleri neler?
Dairelerin 1+1 üe 5+1 dubleks arasında değiştiği projede 66-330 m2'de 19 daire tipi bulunuyor. Projede residence bloğun 21. katından itibaren, diğer tüm blokların ise en üst katında penthouse diye adlandırılan çaü dubleksleri var. Proje kapsamında, 250 metrekare büyüklüğünde ve dubleks olmayan konutlar da sunduğumuz alternatifler arasında.

* Dora Park'ta dairelerin fiyattan ve ödeme koşullan nedir?
Projede daireler, 178 bin-423 bin YTL arasında, penthouse'lar ise 750-850 bin YTL arasında fiyattan satılıyor. Projede, yüzde 25'i peşin, kalanı 20 yıla varan vadelerle ödeme imkanı getirildi.

* Projenin ne kadarı satıldı?
Ocak 2006'da satışına başladığımız ilk etaptaki dairelerin yaklaşık yüzde 50'si satıldı. Projenin ilk etabı Şubat 2008'de, ikinci etabı ise Ağustos 2008'de teslim edilecek.

* Dora Park projesinde ne tür sosyal alanlar bulunuyor?
Sitenin etrafını çevreleyen ormanın dışında arazinin yüzde 90'ı yeşil alan, altı da kapak otopark olarak değerlendiriliyor. Projede 3 adet açık-kapalı yüzme havuzu, fitness center, tenis kortu gibi sosyal alanlar bulunuyor.

Haberin Devamı