Gazete Vatan Logo

Ulusoy’a 'yol' göründü

Ulusoy Küçükyalı’dan taşınıyor yerine ‘havadar’ yaşam merkezi geliyor

Ulusoy, terminal ve Volvo bayisi olarak çok amaçlı kullandığı Küçükyalı E-5’teki 100 bin metrekarelik araziye veda ediyor. 49 yıllığına araziyi kiralayan Rönesans buraya Akdeniz tipi otel, AVM ve ofis alanlarından oluşan ’karma proje’ yapacak.

UZUN yıllardır Ulusoy’un terminal ve otobüs garajı olarak kullandığı ve neredeyse mevkiinin adıyla özleştiği Küçükyalı E-5 yolu üzerindeki yaklaşık 100 bin metrekarelik arazide şirkete ’yol’ göründü. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sahibi olduğu arazi için düzenlenen ihalede ipi oldukça çekişmeli geçen 20 tur sonunda Rönesans Grubu göğüslerken araziye ’Akdeniz’ tipi, deniz manzaralı bir yaşam merkezi geliyor.

Deniz manzaralı

Ulusoy’un yanı sıra 3 kiracının daha bulunduğu araziye Rönesans Grubu, ’5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi ve ofis alanlarından’ oluşan karma bir proje yapacak. Üst katlarda deniz de gören özel bir lokasyonda olan arazide projenin bu yıl içinde tamamlanmasıyla 2011’de inşaatın başlaması hedeflenirken proje maliyetinin de 150 milyon euro düzeyinde olması bekleniyor. Rönesans Grubu, 100 dönümlük arazide 45-47 bin metrekarelik bir inşaat alanında projeyi hayata geçirmeye hazırlanırken başta Ulusoy olmak üzere diğer kiracıları da taşınma telaşı sarmış durumda. Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, şu anda yeni bir yer bulmak için 3 farklı nokta için görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün uzun yıllardır Küçükyalı’daki arazisinde kiracıydık ancak yapılan ihaleyi Rönesans kazandı. Otobüs garaji, terminal ve Volvo’nun bayisi bu arazinin üzerinde bulunuyordu. Şimdi taşınmak için yer bakıyoruz” dedi. Yıldırım, araziyi 1 Ocak 2011 tarihi itibarıyla boşaltmış olacaklarını aktardı.

Ulusoy taşınma telaşına düşerken ihaleyi kazanan Rönesans Grubu’nun yaklaşık 100 bin metrekarelik arazide yapmayı planladığı proje için çalışmaya başladığı öğrenildi.

Bugüne kadar 2.8 milyon metrekarelik alana ve 1 milyar euroyu bulan iş hacmine ulaşan Rönesans Grubu’nun araziyi Vakıflar’dan 49 yıllığına kiraladığı ve burada Akdeniz çanağındaki gibi gün ışığından faydalanan, geniş yaşam alanları sunan örnekleri gözönünde bulunduran yaşam merkezi kuracağı belirtiliyor.

Haberin Devamı