Gazete Vatan Logo

Uluslararası Yatırım Zirvesi Başladı

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları İstanbul’da buluştu.

İstanbul’da 10-11 Nisan’da gerçekleştirilen “Uluslararası Yatırım Zirvesi”, enerji ve gayrimenkul alanında yarım trilyonluk iş hacmi olan Körfez fonlarını ağırladı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı zirvede, Körfez ülkelerinin CEO’ları deneyim ve yatırım planlarını paylaştı.


Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları İstanbul’da 10-11 Nisan’da düzenlenen “Uluslararası Yatırım Zirvesi”nde bir araya geldi. İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu’nca düzenlenen zirve, Shangri-La Bosphorus’ta saat 10.00’da başladı.


İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu’nca düzenlenen zirvede, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Qatar First Investment Bank CEO’su Emad Mansour ve Qatar Telecom CEO’su Saud Bin Mohammed Al-Thani birer konuşma yaptı.


Zirveye Türkiye’den, Başbakanlık TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Elektrik Üretim Şirketleri Sorumlusu Atıf Kır, Ortadoğu Ekonomi Platformu Başkanı Erdin Özel, Ağaoğlu Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve GYODER Başkanı Aziz Torun’un da aralarında bulunduğu enerji ve gayrimenkulün önde gelen isimleri konuşmacı olarak katılırken, Riyad Ticaret Odası Başkanı Dr. Abdulrahman Al Zamil ve Qatar Telecom CEO’su Saud Bin Mohammed Al-Thani de deneyimlerini aktardı.

Haberin Devamı


“Enerji” ve “İnşaat” ana başlıkları altında, Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Körfez sermayesine, büyük ilgi duyduğu Türkiye’deki, yatırım fırsatlarını görüşme olanağı sunan zirve ayrıca, oluşturulan ikili görüşme platformlarında, yatırımcılarla yatırım almak isteyenler için fırsat oldu.


Zirvenin ilk gününde “Mega Projeler ve İnşaat” başlığı altında, “Mega projelerin finansmanı”, “Türkiye’de yatırım ortamı”, “Yatırımcılara sağlanan avantajlar”, “Bölgesel proje tanıtımları”nı tartışan yatırımcılar, ikinci gün “Enerji ve Enerji Transferi” başlığı altında, “Enerji ve finansmanı”, “Enerji transferi ve yenilenebilir enerji”, “Alternatif enerji modelleri” konularını görüştü.

Haberin Devamı