Gazete Vatan Logo

Uluslararası ticaret odaları ve konsolosluklar buluştu

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası’nın koordinasyonunda İstanbul’da bulunan Uluslararası Ticaret Odaları ve Konsoloslukların katılımıyla düzenlenen “Back 2 Business” etkinliğinin beşincisi gerçekleşti.

Uluslararası ticaret odaları ve konsolosluklar buluştu

Birlieşik Krallık Konsolosluğu’nun tarihi Pera Binasında Başkonsolos LeighTurner’ın ev sahipliğinde bir araya gelenUKTI–Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı, ABD Konsolosluğu Ticaret Ofisi, Almanya BaşkonsolosuGeorgBirgelen, Avusturya Konsolosluğundan Ticari Komisyon Üyesi George Karabaczek, Hollanda Başkonsolosluğundan Başkonsolos yardımcısı HesterJonkman, İsviçre Başkonsolosluğundan Başkonsolos yardımcısı John Ruhoff, UKVI, British Council, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası, Türkiye’de İtalyan Ticaret Odası, Türkiye’de Fransız Ticaret Odası, Türkiye’de Amerikan Şirketler Derneği (AmCham), Dutch Business Association’dan diplomatik temsilciler, uluslararası kuruluşların yetkililerive iş dünyası temsilcileri hazır bulundu.

Toplantının ev sahipliğini yapan Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası’nın Başkanı ChrisGaunt, 2013 yılında başlattıkları bu buluşmayı talep görmesi üzerine tekrarlamaya devam ettiklerini söyledi. Bu tür sosyal ortamda gelişen uluslararası dostlukların yeni ticari girişimlerin de doğmasına daha kolay fırsat yaratabildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Katılımcılar, görüş alışverişinde bulundukları bu tür sosyal ortamların ticari ilişkilerin uluslararası vizyonuna katkı sağladığını ifade ederek, etkinliğe katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Uluslararası ticareti güçlendirecek yeni proje ve ortaklıklara zemin hazırlayan bu özel toplantıya Türkiye İş Bankası’nın desteği renk kattı. İkramlarda, Aktivitem, HHB Expo, Hacıbekir lokumları ve Kurukahveci Mehmet Efendi de geceyi güzelleştiren dokunuşlara imza attılar.