Gazete Vatan Logo

Kaptan, mürettebat ve Grace 1 tankeri serbest!

Cebelatarık yönetimi, Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle haftalardır tutuklu bulunan Grace 1 adlı tankerin kaptan ve üç mürettebatın serbest kaldığını duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı, “Grace 1” adlı İran tankerini devralmak için mahkemeye başvurdu. Talebi reddeden Cebelitarık Yüksek Mahkemesi tankeri de serbest bıraktı.

Kaptan, mürettebat ve Grace 1 tankeri  serbest!

Cebelitarık yönetimi, 4 Temmuz'da el koyduğu Grace 1 isimli İran'a ait petrol tankerinin kaptanı ile gemi mürettebatından üç kişiyi serbest bıraktı.Dava, Cebelitarık Yüksek Mahkemesi'nde bu sabah görüldü. Kısa süren duruşmada mürettebat hakkındaki suçlamalar da düştü.

Grace 1 adlı tanker de serbest

ABD ise İngiltere'ye bağlı özerk Cebelitarık yönetiminden tankere el konulmasını istedi.Amerikan Adalet Bakanlığı'nın başvurusuyla ilgili kararı Cebelitarık Yüksek Mahkemesi kararını verdi.4 Temmuz'da el konulan İran'a ait petrol tankerinin mürettebatına yöneltilen suçlamalar düşürüldü. Grace 1 adlı tanker de serbest bırakıldı.

Tanker krizi

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi, 4 Temmuz'da Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle İran tankerini alıkoymuştu.

İranlı yetkililer ise tankerin bırakılmasını, aksi halde misillemede bulunacaklarını açıklamıştı.Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, İran tankerini alıkoyma süresini 15 Ağustos'a kadar uzatmıştı.İran Devrim Muhafızları Ordusu da 19 Temmuz'da İngiltere bandıralı Steno Impero adlı petrol tankerini Hürmüz Boğazı'ndan geçişi sırasında denizcilik kurallarına riayet etmediği gerekçesiyle alıkoyduğunu duyurmuştu.İngiltere, Hürmüz Körfezi'ne ilave bir savaş gemisi göndermiş, bölgede gemilerin geçiş güvenliğini sağlamak üzere ABD ile ortak hareket etme kararı almıştı.

Haberin Devamı