Gazete Vatan Logo

Ulukışla'da da dev örümcek bulundu

Ankara'nın Haymana İlçesi ile Çorum'da görülen ve paniğe neden olan 10 santimetrelik `Solifugae' cinsi örümcek Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde de ortaya çıktı. Örümcek incelenmek üzere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Böcek Bilimi Merkezi'ne gönderildi

Haymana'ya bağlı Çalış Beldesi Yılanlı Mevkii'nde ve Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde ortaya çıkan
'Solifuage' cinsi örümceğin aynısı Ulukışla İlçesi Bölge Trafik İstasyonu lojmanlarında bulundu. Polis lojmanlarının 5'nci katında oturan, ancak adı açıklanmayan polis memurunun balkonda bulduğu örümcek, İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından yakalandı. İncelemeye alınan örümceğin `Solifuage' türünden olduğu belirlendi.

Gündüzleri gölgede saklanıp, geceleri dışarı çıktığı belirlenen örümceklerin insanları zehirleme özelliği olmadığı ifade edildi. Ancak, et ısırıp koparabilecek kadar güçlü yapıları olan örümceklerin çocuklar için tehlikeli olabileceği belirtildi. Ulukışla İlçe Tarım Müdürü Mehmet Dal, 10 santimetre uzunluğunda sarı tüylü ve çok hareketli olan örümceğin incelenmek üzere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Böcek Bilimi Merkezi'ne gönderildiğini söyledi.