Gazete Vatan Logo

Uluhan Grup, Selçuklu mimarisiyle geliyor

Uluhan Grup, klasik ile modern olanı harmanlamaya Selçuklu mimarisiyle devam etme kararı aldı. Tiyatro sanatçıları için bedelsiz kalabilecekleri konutlar tasarlamayı düşünen Bekir Cesur, projede tiyatro, anfi tiyatro ve tiyatro okuluna yer verecek.

Uluhan Grup, Selçuklu mimarisiyle geliyor

Uluhan Grup, Esenyurt’ta Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenerek hayata geçirdiği Babil Kuleleri’nden sonra Beylikdüzü’nde Selçuklu mimarisiyle küçük bir şehir kurmaya hazırlanıyor.

Babil Çarşı hakkında detaylı bilgi için tıklayın!


Artık daha çok modern mimarilerin kullanıldığına dikkat çeken Uluhan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Cesur, “Bizim öz mimarimiz” diye nitelendirdiği Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin de modernize edilerek kullanılması gerektiğini vurguladı.


Tiyatro okulu var

Cesur, “O eski yapıların içinde insanlar yüzyıllarca barış içinde yaşadı. Modern mimariyle harmanlayarak kuracağımız Selçuklu şehrinde herkesin yan yana dostluk içinde yaşamasını umuyoruz ve mimariyi de ona göre şekillendiriyoruz. Eski komşuluk ilişkilerini tekrar getireceğiz” dedi.


Beylikdüzü Belediyesi ile birlikte geliştirdikleri projede Türkiye için bir ilk olarak nitelendirdiği uygulamayı da harekete geçireceklerine işaret eden Cesur, tiyatro sanatçılarına belli bir sayıda konutu ücretsiz olarak tahsis edeceklerini söyledi.

Babil Kuleleri hakkında detay ve görseller için tıklayın!

Film-San Vakfı ile yaptıkları protokol çerçevesinde proje içinde bir de büyük bir tiyatro okuluna yer vereceklerini söyleyen Cesur, “Ev tahsis edeceğimiz sanatçılar drama ve tiyatro okulunda eğitim verecek ve bunun karşılığını da alacaklar. Bu sayede hem sanatçılara destek olacağız hem de gençleri tiyatroyla tanıştıracağız” dedi. Cesur, anfi tiyatronun yanı sıra oda tiyatrosunun da bulunacağı projede gösteri merkezinin de yer alacağını belirtti.


Projenin 75 bin metrekare arsa üzerinde geliştirildiğini söyleyen Cesur, daha çok ailelerin hedeflendiği projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde 1.600 konuta yer vereceklerine işaret etti.



Ön satışlar başladı

Bekir Cesur, mimari çizimlerin ardından bu ay sonunda temeli atacaklarının altını çizerek satışlara da Nisan ayında başlamayı planladıklarını vurguladı. 280 milyon lira değere sahip olacak projenin adını henüz belirlemediklerini ve ön satışa başladıklarını dile getiren Cesur, “Metrekare fiyatlarımız 1.650 ile 2 bin 500 lira arasında olacak.


Fakat lansman döneminde çok uygun fiyatlardan satış yapmayı planlıyoruz. İlk alanlar diğer projelerimizde olduğu gibi çok kazanacak” diye konuştu. Bekir Cesur, birinci kattan itibaren deniz manzarasını görecek projenin birçok sosyal donatıya sahip olacağını belirterek, “Tek etap halinde 24 ayda bitirmeyi planladığımız projede anfi tiyatro, sinema, oda tiyatrosu, çarşı, spor alanları, sinema, sağlık merkezi, hamam, medrese ve cami gibi donatılar bulunacak” dedi.


Merkezden müşteri çekiyoruz

Uluhan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Taha Aktülün’ün de inşaatını sürdürdükleri Esenyurt’taki Babil Kuleleri projesinde yüzde 75 oranında satışa ulaştıklarını belirterek, projede yer alan dükkânların ise yüzde 20’sinin satıldığını belirtti. Projede daire alanların Kağıthane, Fatih, Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy gibi semtlerden olduğunu dile getiren Aktülün, “Alanların çoğunu aileler oluşturuyor. Bürokratlar, doktorlar ve yurtdışında yaşayan Türkler de daire alanlar arasında bulunuyor” diye konuştu. Aktülün, projede inşaatında hızla devam ettiğini ifade ederek, dört bloğun temelinin atıldığını ve planlandığı gibi 2013 Nisan’da tamamlanarak teslim edileceğini söyledi.

Haberin Devamı