Gazete Vatan Logo

Uludağ eteklerinde orman yangını!

Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki çam ormanlarında çıkan yangın korku dolu saatlerin yaşanmasına sebep oldu. 2 orman helikopteri yangına havadan müdahale etti. Çalışmaların ardından Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yangının kontrol altına alındığını söyledi

Uludağ eteklerinde orman yangını!

Merkez Yıldırım ilçesi Teleferik ve Akçağlayan Mahalleleri'nin üstünde Teferrüç Sarıalan teleferik hattının doğusundaki bölgede akşam saatlerinde dumanlar yükselmeye başladı. Bursa'da Orman Bölge Müdürlüğü emrindeki helikopter havadan ilk olarak yangına müdahale etti. Balıkesir'den de orman helikopteri takviye olarak Bursa'ya gönderildi.

Uludağ'ın eteklerindeki yangın kontrol altına alındı

Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki çam ormanlarında çıkan yangın kontrol altına alındı. Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına anında müdahale ettiklerini ve alevleri kontrol altına aldıklarını söyledi.

Yıldırım ilçesinde Teferrüç Sarıalan teleferik hattının doğusundaki bölgeden akşam saatlerinde dumanlar yükselmeye başladı. Çam ormanlarında çıkan yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü emrindeki helikopter ve Balıkesir’den gelen helikopter müdahale etti. Orman itfaiye ekipleri ve işçiler ise Akçağlayan Mahallesi'nden kara yolundan dumanların olduğu bölgeye ulaştı. Yangınla ilgili bilgi veren Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, “Yangın kısmen kontrol altına alındı. 2 Helikopter havadan müdahale ediyor. Karadan ise ekiplerimiz olay yerine ulaştı. Çok büyük bir alan değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU
Bursa'da, Uludağ'ın eteklerinde başlayan ve kontrol altına alınıp soğutma çalışması devam eden orman yangının çıkış nedeni belirlendi. Yangına, doğa yürüyüşüne çıkan ve burada yaptıkları piknik sonrası yaktıkları ateşi söndürmeyen kişilerin neden olduğu tespit edildi.
Jandarma, bu kişilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. (DHA)