Gazete Vatan Logo

Uludağ'da dönüş telaşı

7 bin kişi, paket programın bitmesi sonucu dönünce oteller boşaldı

TÜRKİYE'nin en modern kayak tesislerine sahip 6 bin yatak kapasiteli Uludağ'da, gündüzleri kayak yapan, geceleri ise konserleri izleyerek eğlenen 7 bin öğrenci, Uludağ'dan ayrıldı. Kiralanan otobüs, minibüs, ticari taksi ve özel otomobillerle, dönüş yolunda uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, "Stresi dağda bırakıp dönüyoruz" dediler.

Kayak severlerin `Beyaz Cennet' olarak tanımladıkları Uludağ, sömestre tatiline giren üniversiteli öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği `11. Uluslararası Kış Festivali' ile hareketli günler geçirdi. Yer kalmayan otellerde, odalara konulan ilave yataklarda kalarak konaklayan öğrenciler, tatil boyunca, İbrahim Tatlıses, Serdar Ortaç, Demet Akalın, Nil Karaibrahimgil, Bengü ve Arto'nun konserlerini izleyip, hareketli parçalarına eşlik ettiler. Öğrenciler, festivalin sona ermesiyle, kiralanan 70 otobüs, 20 minibüs, 40 taksi ve onlarca özel araç ile Uludağ'dan ayrıldılar. Dönüş yolunda uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, "Festival çok güzeldi. Hem kayak yaptık, hem de eğlendik. Yoğun ders temposunun stresini Uludağ'da bıraktık" dediler.

Kar kalınlığının 50 santimetre, hava sıcaklığının 3 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, salı gününe kadar kar yağacağı açıklandı.

Haberin Devamı