Gazete Vatan Logo

Ülkücüler Gül’e ağladı

Ülkücü hareketin simge isimlerinden Mehmet Gül dün toprağa verildi. Cenaze törenine ülkücü hareketin önde gelen isimlerini buluşturdu

Ülkücü hareketin simge isimlerinden Mehmet Gül’ün cenazesi dün toprağa verildi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ülkücü hareketin önde gelen isimlerini buluşturdu

Ülkücü camianın en renkli profillerinden Mehmet Gül, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. 56 yıllık yaşamının 40 yılını ülkücü harekete adayan Gül’ün törenine ülkücülerin yanı sıra çok sayıda siyasetçi de katıldı. Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazında Gül’ün eşi Cemile Ümran Gül ile babası Şeref, annesi Zinde ve çocukları Oğuzhan, Şeref, Ülgenay’ın acısı cenazeye katılanlara duygulu anlar yaşattı. Ümran Gül, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alındığında “Güle güle git, helal olsun hakkım sana. Hadi ömrünü harcadığın toprağın içinde yat. Hadi bizi bırak da git, bıktım artık güçlü yenge olmaktan. Ben ona 30 yılımı verdim, bırakın ölüsü benim olsun, hakkım helal olsun sana” diyerek yakardı.



Fatih trafiğe kapandı

Namazın ardından Gül’ün cenazesi tekbirlerle kaldırıldı. Cenaze töreni nedeniyle Fevzi Çakmak Caddesi yaklaşık bir saat trafiğe kapandı.

MHP ve BBP liderlerinin yanı sıra AKP’li Bülent Arınç, CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de cenaze namazı kılan isimler arasındaydı. CHP lideri Deniz Baykal’ın Fatih Camii’ne gönderdi. Törende hükümeti ise Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı temsil etti. Gül’ün cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ülküdaşlarını buluşturdu

Cenaze töreninde MHP lideri Devlet Bahçeli ile BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanısıra çok sayıda eski ülkücü lider buluştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Genel Sekreter Cihan Paçacı, Yaşar Okuyan, Tuğrul Türkeş, Celal Adan, Yılma Durak, Yusuf Ziya Arpacık, Ahmet Vefik Alp gibi isimler de yer aldı.

‘Onun sağlığını bu vatana feda ettim’

ZİNCİRLİKUYU Mezarlığı’nda Ümran Gül, 30 yıllık hayat arkadaşının ardından hissettiklerini VATAN’a anlattı “Ölümünden iki saat önce yoğun bakımdayken telefonla görüştük. ’Mehmet ne olur dayan’ dedim. Ama dayanamadı. Telefonu kapattıktan sonra yanındaki arkadaşlarına ’Beni Türkiye’ye götürün’ demiş. Vefat nedeni önce kalp krizi ve sonra da akciğerde pıhtılaşma. Dün evimde ülkücülerin, kardeşini vurduğu bir kadın vardı. Yasımı paylaştı. Mehmet öyle bir adamdı ki Kemal Sunal filmlerinde bile ağlardı. Ben de ’Senin bu halini MHP’liler görse yanlış düşünürler’ derdim. O da ’MHP’lilerin hepsi böyle’ diyordu.

Aylık gelirimiz 3 bin YTL’ydi. Zengin bir adam olmadı hiçbir zaman. Oğlumuz Oğuzhan’a bir iş kurabilir miyim düşüncesiyle Ukrayna’ya gitti. Çete baskını davasıyla ilgili basında çıkan haberler nedeniyle çok sıkıntı yaşadı.”









Haberin Devamı