Gazete Vatan Logo

Ülkücü camiada dayaklı kurşunlu kavga

MHP'ye yakınlığıyla bilinen ancak Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye muhalif olan Yeniçağ Gazetesi'nin önce yazarı İsrafil Kumbasar Sultanahmet Meydanı'nda dövüldü. Ardından gazete sahibi Ahmet Çelik'in arabası kurşunlandı

'Ülkücü Camia' içinde sert rüzgarlar esiyor. MHP ve Ülkücüler'e yakınlığı ile bilinen ancak Devlet Bahçeli'ye muhalif çizgisi olan Yeniçağ Gazetesi'nin yazarı İsrafil Kumbasar'ın geçtiğimiz günlerde Sultanahmet Meydanı'nda dövülmesi ve ardından aynı gazetenin sahibi Ahmet Çelik'in arabasının kurşunlanması ortalığı karıştırdı. Dayak yiyen yazar İsrafil Kumbasar, kendisini Ülkü Ocakları Başkanı Alişan Satılmış ve yandaşlarının dövdüğünü iddia etti. işyerinin önünde arabası kurşunlananan Ahmet Çelik ise kurşunlama olayının Kumbasar'ın dövülmesi olayının devamı olabileceğini tahmin ettiğini söyledi. Olayların ardından Yeniçağ Gazetesi, yayınlarında Bahçeli ve yönetimine olan muhalefetin dozunu arttırırken, Ülkü Ocakları, Yeniçağ Gazetesi'ni boykot etme kararı aldı.

Bahçeli ve Satılmış'ı çok ağır bir dille eleştiren Kumbasar, son günlerin popüler dizisi Kurtlar Vadisi'nden de alıntılar yaparak, "Ben gariban bir Anadolu çocuğuyum. Ülkü Ocakları Başkanı Alişan Satılmış ise Testere Necmi. Emir geldi
ve testere ile adamları icraati gerçekleştirdi" dedi.

"Alişan Satılmış kafa attı"
İsrafil Kumbasar başına gelen dayak olayı ve nedenini ise şöyle anlattı:

"Sultanahmet'te bir lokantada ülkücü camiadan bir tanıdığım, bana 'Bahçeli aleyhine yazılar yazmaya devam edecek misin' diye sordu. Ben de 'bu yola baş koyduk' dedim. Daha sonra lokantadan ayrılıp tramvay durağına yöneldim. Tam bu sırada karşıdan da 5-6 kişilik bir grup geliyordu. Gruptan biri yanıma gelip bana kafa attı. Kafayı atan kişi Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış'dı. Kafayı yedikten sonra yere düştüm. Bu kez yerde tekmelemeye başladılar. Grup bir yandan beni tekmeliyor bir yandan da 'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli' sloganını atıyordu. Daha sonra turistler yanıma geldi. Beni ayağa kaldırdılar. Bana sordukları ilk soru 'Who is Devlet Bahçeli?' oldu. Ben de kendilerine 'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli' dedim ve bu diyalogu köşeme de taşıdım."

Yeniçağ Gazetesi'nin sahibi Ahmet Çelik ise işyerinin önündeki arabaya üç el ateş edildiğini ifade ederek "Kurşunlama sırasında yazıhane katındaydım. Güvenlik görevlisi arkadaşlar kırmızı bir otomobilin içinden ateş edildiğini görmüşler aracın plakasını aldık ve emniyete bildirdik. Ülkücü camia içinde maalesef örgütlü bir azınlık örgütsüz bir çoğunluğa hükmetmeye çalışıyor. Gazete olarak bu gerçekleri dile getirdiğimiz için hedef seçilmiş olabiliriz" dedi.

Dayak ve kurşunlama olayında adı geçen Ülkü Ocakları Başkanı Alişan Satılmış ise hakkındaki iddiaları yalanladı. İsrafil Kumbasar'ı yalancılıkla suçlayan Satılmış, şöyle konuştu: "Bunlar hasta ruhlu adamlar. İsrafil Kumbasar'ı Erciyes Zafer Kurultayı'nda da gördük. Kendisini dövecek olsak Erciyes'de döverdik. Kumbasar, hezeyan içerisinde. Dayak olayının olduğu gün Ankara'daydım. Kumbasar'a kafa atacak kadar aciz biri değilim. Kendisine kafa atsam bile bunu inkar edecek biri değilim."

Haberin Devamı