Gazete Vatan Logo

Ülker ‘mükemmel’ sanayi dönüşümüne hazırlanıyor

Ülker, Yıldız Mükemmellik Yolu ile sanayi dönüşümünü gerçekleştirecek. Grup, Yıldız Mükemmellik Yolu ile ürünün hammadde kaynağından rafa kadar uzanan tüm süreçleri anında izleyerek hızlı aksiyona dönüştürmeyi ve rekabet avantajını geliştirerek sürdürmeyi hedefliyor.

Ülker ‘mükemmel’ sanayi dönüşümüne hazırlanıyor

İnternetin dünyada yaygınlaşması ile başlayan dijital çağ, hizmet sektöründen sonra üretim ve sanayi sektörünü de dönüştürüyor. Özellikle Avrupa’da internetten esinlenerek Industry 4.0 kavramı ile özdeşleşen bu yeni döneme Almanya öncülük ediyor. Ülker de, bu yeni dönemi öngörerek geçtiğimiz yıl pilot şirketlerinde başlattığı çalışmaları Yıldız Mükemmellik Yolu çatısı altında topladı.

Geçen yıl 4 şirketle çıkılan Yıldız Mükemmellik Yolu, bu yıl 11 şirketle genişleyerek devam ediyor.

Ülker’in çalışanlarına yönelik düzenlediği Yıldız Mükemmellik Yolu toplantısının bu yılki konukları ise Almanya Enformasyon Teknolojileri Başkanı Prof. August Wilhelm Scheer, Akın Öngör ve The Naturel Step International Başkanı Dr. Göran Carstedt oldu.

Yol haritası çıkarıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yıldız Holding Gıda-Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, şirketleri sistemlerin, teknolojilerin ve iş yapma kültürünün yeniden şekilleneceği bir dönemin beklediğine dikkat çekti.

Tütüncü, “Yeni dönemde bize sürdürülebilir ve geliştirilebilir rekabet üstünlüğü sağlayacak bu yolu oluştururken dünyanın herhangi bir yerinde başarılı olmuş bir modeli adapte etmedik. Tamamen bize özgü bir yol haritası çizdik. Uçtan uca bütün sistemlerin birbiriyle konuştuğu bir organizasyon oluşturmayı hedefliyoruz. Böylece ürünün kaynağından rafa ve hatta tüketicinin evine gidene kadar süreçlerini izleyebilecek ve gerektiğinde süratle aksiyon alabileceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’daki finalde yarışacak

2015’in operasyonel mükemmellik çalışmalarının uluslararası platformda da konuşulduğu bir sene olduğunu hatırlatan Mehmet Tütüncü, şöyle devam etti: “Ülker Çikolata, Industrial Excellence Award (Endüstride Mükemmellik Ödülü) yarışmasında Türkiye birincisi oldu. 29 Eylül’de Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Hollanda ve İspanya’nın finalistleriyle yarışacağız. Gelişmiş üretim teknolojileri, devlet politikaları, firmalarının hazırlıkları ile 4. sanayi devrimine en yakın ülke görülen Almanya’daki bu mücadele önemli bir tecrübe olacak.”

Haberin Devamı