Gazete Vatan Logo

Ülkede 4 uygulamaya yasak!

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), BlackBerry Messenger, Imo, Line ve vChat uygulamalarının Rusya'da kullanımının yasaklandığını açıkladı.

Ülkede 4 uygulamaya yasak!

Kurumdan yapılan açıklamada, belirtilen sohbet uygulamalarının sunucu adreslerinin, Rusya'da yasal olmayan sitelere taşındığı için yasaklamanın devreye sokulduğu belirtiliyor.

Yetkililerin ifadelerine göre BlackBerry ve diğer firmalardan yasakla ilgili henüz bir itiraz talebi gelmedi. Rusya'nın isteklerinin karşılanması durumunda, bu uyugulamaların yasaklı listesinde çıkarılabileceği belirtiliyor.

Roskomnadzor, Rusya'da faaliyet gösteren yabancı kaynaklı web sitelerinin, uygulamaların ve çeşitli yazılımların sunucularının Rusya'da bulunması gerektiğini, ve Rus halkının bilgilerinin güvende kalması amacıyla bu bilgilerin kendileriyle de paylaşılmasını istiyor. Sunucularını Rusya'ya taşımayan ve Rusya ile paylaşmayan şirketler Rusya'da yasaklanıyor. Benzer sorunu geçtiğimiz günlerde LinkedIn firması yaşamıştı.