Gazete Vatan Logo

Ulaştırmaya 304 milyar TL yatırım

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, son 14 yılda gerçekleştirilen ulaştırma yatırımlarının 304 milyar TL’ye ulaştığını belirtti.

Ulaştırmaya 304 milyar TL yatırım

Bu yıl 7’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail’in açılışında konuşan Coşkunyürek, son yıllarda ulaştırmada çok büyük değişimin olduğunu kaydederek, bundan herkesin yararlandığını söyledi.

Coşkunyürek, bu yatırımların içerisinde en büyük payı alan alanlardan birisinin demiryolu olduğunu ifade ederek, son 14 yılda bu alana yapılan yatırımın toplam tutarının 60 milyar lira olduğunu aktardı.

Çin-Londra projesi

Demiryolunun geçmişte bazı dönemlerde ihmal edildiğini belirterek, son 14 yılda çalışmaların hızlandırıldığını ve fedakarca çalışıldığını bildirdi. Coşkunyürek, yapılan çalışmaların bir entegre sistem dahilinde yapıldığını belirterek, bu sayede şu anda hem demiryolu hem havayolu hem de karayolunun entegre bir şekilde ülkeye hizmet ettiğini ifade etti.

Çin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım sağlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Coşkunyürek, hayata geçirilen Marmaray’ın günde 219 sefer yaptığını ve ortalama 180 bin yolcu taşıdığını, bugüne kadar taşıdığı yolcu sayısının 185 milyona ulaştığını anlattı.

Haberin Devamı

Yüksel Coşkunyürek, Türkiye’nin 2023 yılı için planladığı 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında demiryolunun önemli olduğunu ekledi.