Gazete Vatan Logo

Ulaşılabilir lüks Vadi’ye indi

Vadistanbul projesindeki AVM kapılarını açtı. 270 mağazası, orman manzarası ve yeme-içme alanlarıyla ulaşılabilir lüksü Ayazağa bölgesine taşıyan Vadistanbul AVM’de aylık 1.5 milyon ziyaretçi bekleniyor

Ulaşılabilir lüks Vadi’ye indi

İstanbul Ayazağa’da geliştirilen Vadistanbul projesindeki alışveriş merkezi kapılarını açtı. Marka karması, yeme-içme alanlarının ağırlığı ve Belgrad Ormanı manzarası ile İstanbul’da ‘ulaşılabilir lüks’ü ziyaretçilerine sunmayı hedefleyen Vadistanbul AVM, cadde mağazalarının da tamamlanmasıyla 103 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak. AVM böylece Türkiye’nin en büyük 6’ncı alışveriş merkezi olacak. Vadistanbul AVM’nin aylık 1.5 milyon ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Artaş İnşaat ve Invest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul, üç etaptan oluşuyor. Vadistanbul AVM’de şu anda ikinci etap kapsamındaki 80 bin metrekarelik alan kullanıma açıldı. Bu 80 bin metrekarelik alanda, 230 mağaza bulunuyor. Şu anda 143 mağaza faaliyete geçerken, yıl sonuna kadar 185’e çıkması hedefleniyor. Üçüncü etaptaki 760 metre uzunluğunda, 23 bin metrekare büyüklüğe sahip alışveriş caddesi de tamamlandığında, Vadistanbul AVM’de 270 mağaza bulunacak ve kiralanabilir alan 103 bin metrekareye ulaşacak.

Haberin Devamı

AVM’de yeme içme alanındaki çeşitlilik dikkat çekiyor. Food court katının yanı sıra açık havadaki restoranlar ile AVM’nin yüzde 23’ü yeme içme alanlarına ayrıldı.

Kapalı alan hissi yok

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, projenin özgün mimarisi ile öne çıktığını belirterek, “Özgür bir alışveriş merkezi olsun istedik. Burada hiçbir zaman kapalı alandaymışsınız hissi olmayacak. Marka karmasında da ulaşılabilir lüksü hedefledik” dedi.

Havaray açılıyor

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye’nin ilk özel havarayının Vadistanbul’da 15 milyon euroluk yatırımla hayata geçtiğini belirterek, “Seyrantepe Metrosu’ndan Vadistanbul AVM’nin yemek katına doğrudan erişim sağlayan Havaray tüm bölge için de büyük öneme sahip. Açılışı 29 Ekim’de yapılacak. Havaray 4 dakikada bir 250 kişi getirecek ve götürecek” diye konuştu.