Gazete Vatan Logo

Ukraynalı vekilden itiraf: Rusya’dan satın alıyoruz

Ukrayna parlamentosu Rada milletvekili Dmitriy Tımçuk, Kiev’in yasakları delerek ‘yarı kaçak’ bir şekilde askeri araçlar için Rusya’dan parça satın almaya devam ettiğini açıkladı

Ukraynalı vekilden itiraf: Rusya’dan satın alıyoruz

Ukrayna’nın haber sitesi Apostrof’a konuşan Tımçuk, ülkenin askeri sanayi sektörünün ordunun ihtiyaçlarının sadece yüzde 40’ını karşılayabildiğini, bu durumda Sovyet silahlarından vazgeçmenin, milyarlık yatırımlar gerektireceğinden ‘incelenmesinin dahi söz konusu olmadığını’ aktardı.

Tımçuk, “Çıkar bir yol var, ya Rusya’dan satın alınacak, ya da hiçbir yerden satın alınmayacak. Bu, savaşta arızalanan araçların onarılamayacağı, çünkü onarımın yapılacağı parçaların olmadığı anlamına geliyor” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜL FİRMALAR ÜZERİNDEN SEVKİYAT YAPILIYOR

Ukraynalı vekil, savunma sanayii fabrikalarının üçüncü firmalar üzerinden Rusya’dan sevkiyatlar organize ettiklerini kaydetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, 2014’te Rusya ile askeri-teknik alanda işbirliği yapılmasını yasaklamıştı. Buna rağmen medya araçlarında düzenli olarak Kiev’in Rusya’dan parça satın aldığına yönelik haberler yayınlanıyor.