Gazete Vatan Logo

Ukrayna vatandaşlarına AB'de vizesiz seyahat başladı

Ukrayna vatandaşlarının Avrupa Birliği'ne (AB) vizesiz seyahatinin dün başlaması, ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ukrayna vatandaşlarına AB'de vizesiz seyahat başladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Demir Perde'ye atfen "Kağıt Perde" olarak tanımladığı vize uygulamasının sonlanmasını başkent Kiev'de düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

Avrupa'ya vizesiz geçişi simgeleyen bir kapıyı açan Poroşenko, Uzhgorod gümrük kapısında Slovakya Devlet Başkanı Andrej Kiska ile buluştu.

Poroşenko, vizesiz seyahate verdiği destek nedeniyle Kiska'ya teşekkür etti ve Ukrayna'nın Avrupa ailesine geri döndüğünü söyledi:

"Ukrayna'yı Avrupa'dan ayıran Kağıt Perde'nin ortadan kalktığı tarihi bir an yaşıyoruz. Bu Ukrayna'nın çok sayıda reform uygulamasıyla gerçekleşti.

"Biz reformları uyguladık ve Avrupa'daki ortaklarımız da sözlerini tuttu."

Ukrayna vatandaşları AB ülkelerine vizesiz gitme hakkı kazansa da bu ülkelerde çalışmaları için çalışma izni almaları gerekecek.

Vizesiz seyahati kutlamak amacıyla Kiev'in uluslararası havalimanında müzik çalındı, dans gösterileri gerçekleştirildi.

Ukrayna'nın gerginlik yaşadığı Rusya ise devlet televizyonlarında vizesiz seyahat gelişmesini küçümseyen yayınlar yaptı ve Ukrayna'nın AB'ye kayıt dışı işçi göçüne yol açacağını yazdı.

Haberin Devamı