Gazete Vatan Logo

Ukrayna'nın doğusunda yeniden gerginlik arttı

Ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, 24 saatte 95 kez ateşkesi ihlal etti ve saldırılarda 2 Ukrayna askeri öldürüldü.

Ukrayna'nın doğusunda, ayrılıkçıların 24 saatte 95 kez ateşkes ihlali yaptığı ve bu saldırılarda 2 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiği, 5 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara yönelik sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ayrılıkçıların dün akşamdan beri 95 kez ateşkes ihlali yaptığı ve bu çerçevede ateşkes ihlallerinin 12 Şubat'ta yapılan Minsk görüşmeleri öncesindeki düzeye ulaştığı ve 24 saatte doğudaki gerginliğin belirgin ölçüde arttığı kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca ayrılıkçıların Minsk mutabakatı gereği cephe hattından geri çekmeleri gereken tank, çok namlulu silah, 120 mm ve 122 mm kalibreli ağır silahları kullanarak saldırı düzenledikleri ifade edilirken, ayrılıkçıların böylece Ukrayna ordusunu kışkırtmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Öte yandan, dün gece Luhansk'ın Keterinovka kasabasında askeri aracın mayının üzerinden geçmesi sonucu meydana gelen patlamada, 2 Ukrayna askerinin öldüğü, 3 askerin ise yaralandığı belirtilirken, gece boyunca çıkan çatışmalarda da 2 askerin yaralandığı kaydedildi.

Ayrılıkçıların son saldırılarda Peski, Avdeevka, Şirokino, Kamenki, Novobahmutovka ve Opitnoe kasabaları yakınında konuşlanmış ordu birliklerini hedef aldıkları ifade edilirken, ordu birliklerinin Minsk mutabakatı uyarınca ateşkese riayet ettikleri sadece ayrılıkçıların saldırılarına karşılık verdikleri belirtildi.

Doğudaki ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar hala sürerken, taraflar ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.

Haberin Devamı