Gazete Vatan Logo

Ukrayna’dan sınıra yığınak

Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgesi ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’, liderleri Zaharçenko’ya düzenlenen suikastın ardından Kiev’in sınıra yığınak yapmaya başladığını duyurdu

Ukrayna’dan sınıra yığınak

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR), Ukrayna ordusunun cephe hattına askeri teçhizat yığınağı yaptığını açıkladı. DNR’in önceki gün bombalı saldırıda hayatını kaybeden başkanı Aleksandr Zaharçenko’nun danışmanı Aleksandr Kazakov, “Volnovaha-Dokuçayevsk dahil bazı yönlerde Ukrayna ordusunun yoğun hareketliliği gözlemleniyor” dedi.

İtiraf ettiler

Volnovaha-Dokuçayevsk yönünde tank ve zırhlı araç hareketinin tespit edildiğini söyleyen Kazakov, “Bu bağlamda Birinci Kolordu ve diğer silahlı birliklerimiz alarma geçirildi” diye konuştu. Kazakov, RIA Novosti ajansına telefonla verdiği bilgide, Zaharçenko suikastinin Ukrayna Özel Operasyon Kuvvetleri tarafından organize edildiğini ve gözaltına alınan zanlıların bunu itiraf ettiğini söyledi. Kazakov, “Cinayetin kim tarafından yapıldığını biliyoruz. Yakın zamanda grup lideri ve bu organizasyonu yönetenlerin isimlerini açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

ABD yardıma hazır

ABD’nin eski NATO Büyükelçisi Kurt Volker, Rusya’nın ayrılıkçılara yönelik artan desteği karşısında Amerikan yönetiminin de, Ukrayna’nın hava ve deniz kuvvetlerine silah yardımını artırmaya hazır olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

‘Bomba avizedeydi’

DNR lideri Zaharçenko, evine birkaç yüz metre mesafedeki ‘Separ’ adlı cafe-restoranda meydana gelen patlamada hayatını kaybetmişti. Rus basınında çıkan haberlere göre patlayıcının, kafedeki bir avizenin ya da masa lambasının içine yerleştirildi, daha sonra cep telefonu ile uzaktan patlatıldı.