Gazete Vatan Logo

Ukrayna’daki olaylarda yüzlerce ölü var iddiası

Ukrayna’daki olaylarda yüzlerce ölü var iddiası

Ukrayna’nın güney ve doğu kentlerinde yaşanan iç savaşta yüzlerce kişinin öldüğü iddia edildi. Ukrayna’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylığından çekilen Yugo-Vostok (Güneydoğu) isimli sivil toplum lideri Oleg Tsarev, Odessa’da 2 Mayıs’ta çıkan olaylarda yüzlerce kişinin öldüğünü öne sürdü.

Slavyansk kenti milis güçlerinden bir kaynağın Interfax’a yaptığı açıklamada, dünden bu yana devam eden çatışmalarda 20’den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin de yaralandığını söyledi. Interfax’a konuşan kaynak kesin rakamların yarın sabah itibari ile netleşeceğini belirtti.

Ria Novosti’ye konuşan Tsarev, ölen sayısının tespit edilememesi için polisin olay sonrası yanan sendika binasına kimseyi almadığını ve suçun örtbas edilmeye çalışıldığını kaydetti.



Odessa bölge yönetimi milletvekili Vadim Savenko da, 2 Mayıs’taki olaylarda 116 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Kiev’in açıkladığı rakamlara göre ise sendika binasında 38 kişi, diğer olaylarda da 8 kişi olmak üzere kentte toplam 46 kişi öldü.

Ukrayna Savunma Bakanlığı da, Slavyansk kentinde Mi-24 tip bir helikopterin yerel milislerce düşürüldüğünü açıkladı. Nehre düşen helikopterden pilotun yaralı olarak kurtulduğu belirtiliyor. 25 Nisan’da da bölgede yerel milis güçleri iki helikopter düşürmüştü.

Haberin Devamı