Gazete Vatan Logo

Ukrayna’da öldürüldü cenazesi getirilemiyor

Cinayete kurban giden Diyarbakırlı işadamı Rıza Yüce’nin ailesi, cenazeyi Türkiye’ye getirebilmek için günlerdir mücadele ediyor.

Ukrayna’da öldürüldü cenazesi getirilemiyor

Mersin’de ilaç sektöründe çalışan işadamı Rıza Yüce, önceden ilaç gönderdiği Ukrayna’daki kişiden 35 bin dolar alacağını almak üzere geçen 23 Temmuz günü Ukrayna’nın Kiev kentine gitti. Yüce kendisini havalimanında karşılayan ve 3-4 aydır birlikte çalıştığı Saakiyan Eric Spartakoviç ile birlikte kalacağı eve gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Rıza Yüce’nin kardeşi Mümtaz Yüce, ağabeyinin izini polis gibi sürerken, 16 Ağustos’ta polisin kendisini arayıp Kiev yakınlarındaki bir nehirden ceset çıktığını ve kendisinden gelip teşhis etmesini istediğini belirterek şunları anlattı:

Elleri bağlı

“Cenazeyi teşhise gittiğimde elleri ve ayaklarının bağlandığı ve taş ile bağlanarak nehre atılmış olduğunu gördük. Nehirde cenaze deforme olmuştu. Ancak dişlerindeki implant, başındaki yara izinden cesedin ağabeyim Rıza Yüce’ye ait olduğunu teşhis ettim. Savcı tam evrakları imzalarken, gelen telefon ile bundan vazgeçti ve DNA testi yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Türkiye’den yakınlarımız vasıtası ile yeğenlerimden DNA örnekleri alıp savcılığa verdik. Halen cenazemizin verilmesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı