Gazete Vatan Logo

Uğur Mumcu Eskişehir Odunpazarı’nda unutulmadı

Mumcu’nun bombalanan araç Eskişehir’de parkta sergileniyor

Uğur Mumcu Eskişehir Odunpazarı’nda unutulmadı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Uğur Mumcu Parkı’nın açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti. Uğur Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı aracın ibret anıtı olarak sergilendiği parkın açılışına birçok önemli isim katıldı. Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, Eskişehir Büyükşehir Bekediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt kurdela kesen isimler arasındaydı…

AÇILIŞ TÖRENİNDE ÖNEMLİ İSİMLER

Türkiye’nin aydınlık gazetecilerinden Uğur Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı aracının sergilendiği parkın açılış törenine Uğur Mumcu’nun eşi-TBMM Eski Başkan Vekili Güldal Mumcu, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Gazeteci Tufan Türenç, Av. Turgut Kazan ve birçok vakıf, dernek ve sendika başkanı ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

Haberin Devamı

FAİLLERİ BULUNANA KADAR ODUNPAZARI’NDA

Açılış töreninde ilk konuşmayı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı.

“Derinden bir seslenişte bulunmak istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Kurt, “23 yıldır unutturulmaya çalışılan bir cinayetin çözümlenememesine inat bir anıt dikiyoruz. 23 yıldır kim iktidar olduysa bu çözümsüzlükte payı vardır. O nedenle biz Eskişehirliler bunu unutmayacağız, cinayetin failleri bulununcaya kadar. İbret olsun diye. Bütün dünyaya Türkiye’deki bir hukuk cinayetinin de işlendiğini gösterebilmek için bir anıt dikiyoruz” dedi.

GÜLDAL MUMCU: “23 UĞURSUZ YIL”

Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ise “Öncelikle yapmış olduğunuz bu anlamlı hareket için, Uğur’un aracını bu parkta bir vesika bir delil olarak muhafaza etme düşüncesini hayata geçirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Duygulu anlar yaşayan Mumcu, “23 yıl boyunca hukuki mücadele yaptık. Olayların gerçeği aydınlanması ve açığa çıkması için yılmadan uğraştık. Bir dava açıldı. O davanın sonucunda bazı katiller yakalandı. Fakat bizim davamızın yani Uğur Mumcuyu öldürenlerin kim olduğuna dair tam net bir sonuca ulaşamadık. Onun davasını açığa çıkartmayan onunla ilgili hukuki hukuk sürecinde yaşanan bir çok aksaklıklarla adaletsizliğin ortaya segilendiği anlayışla 23 yıldır bu anlayışla mücadele ediyoruz. Açılış ve anma konuşmalarının ardından Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün parkın yapımında emeği geçen işçilerle hazırladığı ve işçilerin “Uğurlar olsun” şarkısını seslendirdikleri klip izlendikten sonra parkın açılışına geçildi.

Haberin Devamı

16 farklı şehirden gelen mermerlerle hazırlanan ve gazete kupürlerinden oluşan Uğur Mumcu Anıtı ile Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı aracının sergilendiği park 8 bin metrekarelik alanın üzerine kuruldu. Parkta Uğur Mumcu kitaplarının da bulunduğu bir açık hava kütüphanesi oluşturuldu. Parkın açılışı sırasında vatandaşa ücretsiz olarak Uğur Mumcu kitapları dağıtıldı. Parkta ayrıca “Kaykay Pisti, Tırmanma Duvarı, Su Duvarı, Bisiklet Parkuru, Amfi tiyatro ve model uçak pisti bulunuyor.

Haberin Devamı