Gazete Vatan Logo

Uğur Mumcu, Trakya'da anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 14 yıldönümünde, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de düzenlenen törenlerle anıldı

Edirne'de Belediye binası önünde toplanan kalabalık, Belediye Bandosu eşliğinde ellerindeki karanfillerle Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uğur Mumcu Parkı'nda devam eden törenlere Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, CHP Edirne Milletvekili Nejat Gencan ve çok sayıda kişi katıldı. Uğur Mumcu Anıtı'na ellerindeki karanfilleri bırakarak gazeteci- yazarın ölümünün 14'üncü yıldönümünü anan sevenleri duygu dolu anlar yaşadı.

Tekirdağ'da Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Tuğlalı Park'ta düzenlenen anma törenlerine ise çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Tekirdağ Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Servet Gürkan, "Ocak ayı bu günleri gören aydın kişilerin karanlıkta yaşayan kişiler tarafından katledildiği aydır. Hala faillerinin bulunamadığı cinayetlere yenileri eklenirken karanlık kişilere karşı, milliyetçi halk olarak birlik ve beraberliğimizi daha güçlenmektedir" dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde CHP İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen törende de Uğur Mumcu sevenleri Belediye Başkanı Altan Ersin eşliğinde ellerindeki bayraklar ve karanfillerle Atatürk Anıtı'ndan Uğur Mumcu Parkı'na kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gazeteci- yazarı ölümünün 14'üncü yıldönümünde yalnız bırakmayan sevenleri ellerindeki karanfilleri anıtta bırakırken duygu dolu anlar yaşadı.

Kırklareli CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen anma törenine ise Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve CHP İl Başkanı Turgut Dibek katıldı. Uğur Mumcu sevenleri Kırklareli Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk ve kırmızı karanfiller koydu.

Haberin Devamı