Ali Karakaya’nın çöküşünün perde arkası

Haberin Devamı

Son dönemde borsanın en çok konuşulan ismi hiç şüphesiz Ali Karakaya. Borsadaki son düşüşe yüksek kredide yakalanan Ali Karakaya, azalan teminatını kapatabilmek için büyük oranda pozisyon aldığı Doğan Holding hisselerinde satışa geçti. Yine de teminatını kapatamadı. Bunun üzerine İMKB geçen hafta Ali Karakaya’ya 6 ay süresinde açığa satış ve kredili işlem yasağı getirdi.

Peki Ali Karakaya’yı zor duruma iten sadece borsadaki düşüş müydü? Bu sorunun cevabı yine Ali Karakaya’nın açıklamalarında gizli. Geçen hafta Akşam’dan Esin Gedik’e konuşan Ali Karakaya, “Burada insanları temerrüde düşürmek, batırmak için yapılan operasyonlar var, bu ülkeye de bu borsaya da yazık. Yerli yatırımcı, küçük yatırımcı yok olduğunda ne olacak, sorun ben değilim, bugün kaybederim ama ülke kaybetmesin” dedi.

Ali Karakaya’yı sadece borsadaki düşüş vurmadı. Borsadaki düşüşü fırsata çeviren yabancılar, Ali Karakaya’yı Doğan Holding tahtasında iyice sıkıştırdı ve üzerine oynadı. 1.20 TL seviyelerinden portföylerindeki Doğan Holding hisselerini Ali Karakaya’ya ‘devreden’ yabancılar, Ankaralı borsacının yüklü satışlarının ardından 0.50 TL’den hisseleri toplamaya başladı. Hisse değişimi takas değişim verilerinde de çok net görülüyor.

***


İthalat Genel Müdürlüğü’nden lastikte antidamping açıklaması

Geçen haftaki “Lastik sektöründeki antidamping bilmecesi” başlıklı yazımlı ilgili olarak İthalat Genel Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Açıklamaya geçmeden önce konuyu kısaca hatırlatayım: 2005 yılında sektörde üretim yapan en büyük firmalardan ikisi bir araya gelerek Çin’den ithal edilen ürünlere haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle antidamping vergisi uygulanmasını istiyor. İki şirketi sektördeki üçüncü büyük de destekliyor ve yapılan incelemeler sonucunda Çin’den ithal edilen otomobil, hafif ticari araç, ağır vasıta, zirai araç ve iş makineleri dış lastikleri için 5 yıl süresinde antidamping vergisi geliyor. Bu süre 2010’da sona eriyor ve 2005’te başvuran şirketler yeni başvuruda bulunmuyor. Bu sefer yeni başvuru 2005’te başvuruda bulunmayan Petlas’tan geliyor. Soruşturma sonucunda otomobil ve hafif ticari araç lastikleri dışında Çin’den ithal edilen lastiklere yüzde 60 antidamping vergisi getiriliyor. Otomobil ve hafif ticari araç lastiklerinin kapsam dışına çıkmasının nedeni ise başvuru için gerekli olan üretimde yüzde 25’lik temsil hakkının karşılanmaması. ithalat Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamada Petlas tarafından yapılan ve Özka firması tarafından desteklenen başvuruya ilişkin soruşturma açıldığı hatırlatılarak “... İnceleme neticesinde Petlas firmasının sektörde soruşturma konusu lastiklerin önemli bir üreticisi olduğu yerli üretici nezdinde yapılan yerinde incelemede görülmüştür. Sonuç olarak, DTÖ Anti Damping Anlaşması ve İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkında Mevzuat çerçevesinde damping soruşturmaları açılabilmesi için mevzuatta yer alan diğer koşullar ve yüzde 25 oranındaki temsil şartı soruşturma konusu ürün için sağlanmıştır” deniliyor.

Bu açıklamanın ardından aklımda yeni soru işaretleri oluştu. Örneğin başvuru sonrasında yapılan soruşturmada üretimde yüzde 25’lik temsil şartı tüm ürün grupları için ayrı ayrı incelendi mi? Yoksa hem üretim hem dağıtım kanalı hem de kullanım yeri olarak zirai ve iş makineleri lastiklerinden tamamen farklı olan ağır vasıta lastikleri de aynı kefeye konulmak suretiyle temsil yeterliliği mi sağlandı?

Çünkü 2005 yılındaki başvuruda tüm ürün gurupları için ayrı ayrı yüzde 25’lik temsil yeterliliği tespit edilmişti.

***


Beko’dan ‘Haka’ dansı yaptıracak dev transfer

Geçtiğimiz ay Güney Afrika Cumhuriyeti ile birlikte 5 ülkeden oluşan Güney Afrika Gümrük Birliği beyaz eşya pazarının lideri konumunda olan Defy şirketini alan Koç Holding, Avustralya pazarına da agresif giriş yapıyor. Güney Afrika’ya Arçelik’le giren Koç Holding, Avustralya’ya Beko markasıyla adım atacak. Avustralya’da çalışmalarına devam eden Beko yöneticileri, çok önemli bir transfere imza attı. Beko’nun Avustralya’daki birimi sektörün en önemli isimlerinden biri olan Mike Goadby’e emanet edildi. Goadby, son olarak beyaz eşya üreticisi Fisher&Paykel’in Kuzey Amerika Bölümü’nün başındaydı.

***


BDDK şimdi de Katar’la işbirliğine gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yurtdışında diğer ülkelerin bankacılık denetleme otoritesiyle yaptığı işbirlikleri son hız devam ediyor. BDDK son olarak Katar’ın bankacılık düzenleme otoritesiyle düzenleyici gözetim ve bilgi paylaşımı konusunda anlaşma imzaladı. Protokole BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve Katar’ın BDDK Başkanı Phillip Thorpe imza attı.

Dünyada yaşanan ekonomik krizden en az hasarla çıkan bankacılık sektörü, sahip olduğu deneyimleri bu tür anlaşmalarla diğer ülkelere aktarmaya devam edecek gibi.

DİĞER YENİ YAZILAR