Gazete Vatan Logo

Ucuzladı geri alacağım

Turkcell’in fikir babası Murat Vargı, şirketin çok cazip bir değere ulaştığını ve hisselerin bu seviyeleri görmesinin normal olmadığını belirterek hisse oranını artırma kararı aldı. Vargı, bu adımla kurucu ortağı olduğu Turkcell için yatırımcılara güven mesajı verdi

Ucuzladı geri alacağım

Son dönemde dolarda yaşanan hızlı yükseliş ve hisse senetlerinin değer yitirmesi Borsa İstanbul’daki şirketlerin dünyadaki emsallerine göre daha düşük bir değere sahip olmasına neden oldu. Hisse fiyatlarının düşük olduğu, şirketlerin gerçek değerini yansıtmadığı bu ortamda Halkbank ve İş Bankası da bu gerekçelerle hisse geri alımlarına başlamıştı.

Güven verdi

Bir yandan da ucuz fiyatlar yatırımcılar için şirketlere destek olma fırsatı doğurdu. Turkcell’in kurucu ortaklarından MV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin çok cazip değerlemelere geldiğini belirterek Turkcell’e yatırım kararı aldı. Turkcell gibi değerli bir şirketin bu seviyeleri görmesini normal bulmadığını ifade eden Vargı, “Bu içinde bulunduğumuz piyasa fiyatlamasını fırsat bilip hisse oranımızı artırıyoruz. Ayrıca şirketin yönetimine ve takip ettiği stratejik vizyona inancımız sürüyor” dedi. Turkcell’in fikir babası Murat Vargı, bu hamle ile kendi şirketine olan inancını ortaya koyarak yatırımcıya güven mesajı verdi.

Haberin Devamı

Yüzde 1 hissesi var

Mehmet Emin Karamehmet ile birlikte GSM devi Turkcell’i kuran Murat Vargı, şirketi kısa sürede Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri konumuna getirdi. Buradaki girişimci ruhunu Türkiye’nin önemli teknoloji perakende şirketlerinden KVK’yi kurarak sürdüren Vargı’nın Turkcell’de halihazırda yüzde 1’lik hissesi bulunuyor.

37.6 milyon abone

Satış gelirlerini abone tabanını genişleterek ve verdiği dijital hizmetlerin kullanımını artırarak sağlamayı hedefleyen Turkcell iki tarafta da büyümeyi sürdürmüş görünüyor. Gelirlerinin yüzde 80’ini Türkiye’den sağlayan Turkcell’in Türkiye’deki toplam abone sayısı 2018’in ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yaklaşık 300 bin, geçen yılın aynı dönemine göre de yaklaşık 1 milyon artarak 37.6 milyona çıktı. Bu artışın yaklaşık 3’te 2’si mobil hatlardan geldi.

5.1 milyar TL gelir

Turkcell ikinci çeyrekte abone sayısı ve abone harcamalarındaki artışa paralel olarak satış gelirlerini yüzde 18.3 artırarak 5.1 milyar liraya yükseltti. Ancak kurdaki artışla beraber keskin yükselen finansman giderinin etkisiyle net kâr geçen yıla göre yüzde 41 gerileyerek 415.1 milyon liraya indi.

Haberin Devamı

14 yılın en düşük seviyesi

Dün hisseleri 10.37 seviyesinden kapanan Turkcell, yılbaşından buyana dolar bazında yüzde 60, Türk Lirası bazında yüzde 31 değer kaybetti. Dolar bazında bu fiyat 2004 Eylül’ünden bu yana 14 senenin en düşük seviyesinde bulunuyor.

22.8

Turkcell’in piyasa değeri son kapanış itibariyle 22.8 milyar seviyesinde bulunurken dolar bazında bu değer 3.4 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.