Gazete Vatan Logo

Ucuz meyve sebze böyle satılacak! İşte detaylar

Belediyeler ucuz meyve sebze satmaya hazırlanıyor. Uygulama ilk olarak Ankara ve İstanbul'da başlayacak. Peki ucuz meyve ve sebze satışı nasıl olacak?

Ucuz meyve sebze böyle satılacak! İşte detaylar

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, belediyelerin uygulamaya koyacağı 'tanzim satış'la ilgili detayları aktardı.

Dicle Canova yapılacak olan çalışmayı şu sözlerle ifade etti:

Bakan Albayrak, "Belediye doğrudan üreticiden satın alacak" dedi. O süreç nasıl yaşanacak? Bir aracı olacak mı? Belediye ile üretici mi karşı karşıya gelecek bu işlem sırasında. Tüm bunlar merak konusuydu. Biraz netleşmeye başladı. Tanzim satışa yönelik ilk açıklamayı salı günü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı. Eş zamanlı olarak Tarım Bakanı'nın Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarıyla ve genel sekreterleriyle toplantı yaptığını öğrendim. Orada bu sürecin nasıl işletileceğini kendilerine anlattığını öğrendim. Buna göre belediyeler şehrin çeşitli noktalarında sabit satış merkezleri belirleyecek. Bunlar daha çok küçük dükkanlar şeklinde olacak.

Meyve sebzeyi belediye nasıl alacak?

Meyve sebze üreticiden Tarım Bakanlığı'na bağlı olan Tarım Kredi Kooperatifi tarafından alınacak. Ve belediyeler de Tarım Kredi Kooperatifi'nden ürünleri satın alacak. Şehrin çeşitli yerlerinde belirlenmiş sabit satış noktalarından doğrudan tüketiciye arz edilecek. Tabi arada komisyon ve herhangi bir aracı olmadığı ve kar amacı güdülmediği için doğrudan üreticiden satın alının fiyat üzerinden tüketiciye meyve ve sebze satılmış olacak. Belediye de Tarım Kredi Kooperatifi’ne ödediği parayı, tüketiciden aldığı parayla karşılayacak. Tüketiciden aldığı bu parayı da yine meyve sebze alımında kullanacak. Uygulamanın gelecek hafta başlaması bekleniyor. Bu kapsamda da ilk olarak, Ankara ve İstanbul’da başlayacağını söyleyebiliriz. Konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın bir basın toplantısı yaparak detayları anlatması bekleniyor.

Haberin Devamı