Gazete Vatan Logo

Ucuz iPhone 2014''te geliyor!

Uzun süredir gündemi meşgul eden ucuz iPhone dedikodularına bir yenisi daha eklendi.

Steve Jobs sonrası radikal değişimler gerçekleştiren Apple, görünüşe bakılırsa bu değişimlere önümüzdeki süreçte de devam edecek. Özellikle 5-inç ekrana sahip iPhone ve bütçe dostu uygun fiyat iPhone telefonların oluşturulacağı ve tüketicilere sunulacağı yönünde sayısız iddia kamuoyunda yer edinmişti.

Bu iddialara benzer bir gelişme bu defa Japonya’dan geldi. Blog sitesi Macotakara, ucuz iPhone’nun 2014 yılından itibaren satışa sunulacağını okuyucularına duyurdu. Site, bu iddiayı ortaya atmanın yanı sıra telefon hakkında da bazı bilgilendirmelerde bulundu.

Bütçe dostu iPhone, 4.5-inç boyutunda ve polikarbon bir kasadan oluşacak. Söz konusu malzemenin kullanılmasıyla telefonun biraz kalınlaşacağı bilgisini sundu. Birçok kesim tarafından merakla beklenen telefonun satış fiyatı ise 330$ (590 TL) olacak.

Görsel temsilidir

Şirket cephesinden konuyla ilgili net ifadeler belirtilmiş değil, kimi zamanlarda bu drumun asla gerçekleşmeyeceği öne sürülürken, başka bir yetkilinden neden olmasın şeklinde değerlendirmelerle karşılaşabiliyoruz. Kendi geliştirdiği iOS platformunda sadece üst seviye telefonlar duyuran Apple’ın ekosistemde giriş ve orta sevi modeller oluşturması ne tür tepkiler oluşturur bilinmez ancak, şirketin hızla gelişen mobil dünyasında üstelik Android’in sürekli olarak pazar payını arttırdığı şu dönemlerde, farklı stratejiler denemesi gerektiği birçok kesim tarafından dile getiriliyor.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Youtube uygulaması iOS için güncellendi