Gazete Vatan Logo

Ucuz ev fırsatı! Kura yok, 560 TL taksit...

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Ucuz ev fırsatı... Ve satışa çıkarıldı. Dar ve orta gelirli vatandaşlar için kiradan kurtulma şansı... Kurasız olarak satışa sunuldu. Bin 350 ev için satın alma süreci başladı. Yüzde 10 peşinat ödeyerek ve 240 aya kadar vade imkanı ile ev sahibi olmak mümkün. TOKİ 8 ilde ucuz ev fırsatı sunuyor...

Ucuz ev fırsatı! Kura yok, 560 TL taksit...

Ev almak isyeyenler için satışa sunuldu. Fiyatlar 114 bin 673 liradan başlıyor. Kurasız olarak satışa çıkarılan evler için 240 ay vade imkanı da bulunuyor. TOKİ tarafından 8 ilede dar ve orta gelirli vatandaşlar için bin 335 konut satışa. Ev başvurusu için aylık hane halkı gelirinin en fazla net 6 bin 500 TL olması gerekiyor.

Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bir yandan kuralı satışlara devam ederken bir yandan da açık satış yöntemiyle kurasız bir şekilde konut sahibi olma fırsatı sunuyor. Şu anda İstanbul dahil 8 ilde 1.135 konut için bu fırsatlar var.

ALT VE ORTA GELIR

TOKİ’nin 6 ilde kurasız açık satış yöntemiyle 841 konut, 2 ilde de 294 konut için kuralı satışlarına başvuru alınıyor. Alt ve orta gelir grubuna hitap eden projelerde fiyatlar en düşük 115 bin lira seviyesinde. En düşük peşinat seçeneğine göre taksitler de yaklaşık 560 lira seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

240 AYA KADAR
Ödeme seçenekleri ise projeden projeye farklılık gösteriyor. Seçenekler arasında yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade,yüzde 10 peşinat bedeli için 120 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade bulunuyor. İlk taksit ödemesi ise konut teslim tarihini takip eden ay başlıyor.
6.500 TL SINIRI
Alt gelir grubuna yönelik projelerden konut alabilmek için aranan şartlar şöyle: T.C. vatandaşı olmak, daha önce TOKI’den konut satın almamış olmak ve TOKI’den konut kredisi kullanmamış olmak, Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6 bin 500 TL olması, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız bir bölüm veya müstakil bir konut (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması. (Posta)