Gazete Vatan Logo

Ucuz Elektronik Alışverişi Yapmanın Yolları

Elektronik ürünleri en ucuza nasıl alırım?

Ucuz Elektronik Alışverişi Yapmanın Yolları

Her geçen gün artan elektronik ürün ihtiyacı teknolojinin gelişmesi ile hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Bu durum günlük hayatımıza çok büyük kolaylıklar getirse de, cebimizde küçük birer bilgisayar taşımanın, hafif ve güçlü bilgisayarlarla gezmenin maliyeti de bir haylı arttı.

Aslında teknoloji geliştikçe, kullandığımız ürünlerin fiyatı azalır. Örneğin eskiden diz üstü bilgisayarlar büyük paralara satılırken, günümüzde çok uygun fiyatlara bilgisayar bulabilir olduk. Ancak ihtiyaçlarımız çeşitlendikçe, bu ihtiyaçlarımızı karşılayacak spesifik cihazların fiyatı düşmedi.

Cep telefonunda durum biraz daha farklı. Cep telefonu dediğimiz şey aslında akıllı telefon oldu ve farketmesek de cep telefonu yerine hayatımıza yeni bir cihaz girdi.

2-3 senede bir telefon ve bilgisayar değiştirmenin, teknoloji severler için vazgeçilmez oluşu, bizi en ucuz elektronik cihazları bulmaya itiyor. Bu kadar fazla seçeneğin, bu kadar farklı yollardan sunulduğu bir pazarda en ucuzu bulmanın yolları nedir?

1. Araştırmanızı İyi Yapın

Haberin Devamı

En ucuz demek, fiyatı en düşük demek değildir. Verdiğiniz ücrete göre, beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak cihaz sizin için en ucuzdur. Bu yüzden beklentilerinize göre ne almak istediğinize karar verin. Cihaz hakkındaki yorumları okuyun, inceleme videoları izleyin. Cihazı alırken ne aldığınızı tam olarak bilin.

2. Alışverişinizi İnternetten Yapın

İnternetteki fiyatlar, genellikle mağaza fiyatlarına göre daha ucuz. Zaten telefon, bilgisayar, tablet gibi alışverişlerimizi yapmadan önce gerekli araştırmayı yaptığımız için, bize sadece ürünün en ucuzunu bulmak kalıyor. İnternette kısa sürede mağaza fiyatlarını karşılaştırabilir, en uygun seçeneğe ulaşabilirsiniz.

3. İndirim Kuponu Kullanın

İnternetten alışverişin sunduğu en güzel nimetlerden, indirim kuponlarını kaçırmayın. Aynı mağazanın, aynı ürününü indirim kuponu ile daha ucuza alabilirsiniz. Özellikle elektronik kategorisinde 1000 TL'lere varan kuponlarla büyük indirimler mağazalar tarafından sunuluyor. Örneğin Media Markt indirim kodu ile LED televizyon, akıllı telefon, fotoğraf makinesi gibi cihazları daha ucuza bulabilirsiniz. Media Markt'ın bu şekilde büyük indirimleri oluyor. Bu kuponlar ile mağazalar, indirimi araştıran müşterileri çekerken, fiyat konusunda hassas olmayan müşterilere de indirim yapmadan ürün satmış oluyor. Aynı ürünü aynı mağazadan daha ucuza alan olmak için Saleduck indirim kuponu sitesini takip edebilirsiniz. Sadece elektronik ürün satmayan mağazalarında kuponları olabiliyor. Gittigidiyor indirim kuponu ya da n11 indirim kuponu takip etmekte, alışverişimizi bitirmeden önce araştırmakta yarar var.

Haberin Devamı

4. Yenilenmiş Cihazlara Bakın

Eğer piyasa fiyatlarından ucuz bir seçenek arıyorsanız, internet mağazalarında kullanılmış önceki modellere ait yinelenmiş telefonlar bulabilirsiniz. Kullanılmış telefonları, mağaza güvencesi ile yenilenmiş ve garanti kapsamında almak iyi bir seçenek olabilir. En son teknolojiye sahip olmayacaksınız ama ihtiyaçlarınıza cevap verecek, iyi bir cihaza sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

5. Yurtdışı Seçeneğini İyi Değerlendirin

Yurtdışından telefon getirmek genellikle daha ucuzdur. Ancak karşılaşacağınız ekstra masrafları iyi hesaplayın. Pasaporta işleme gibi masraflardan sonra hangi seçeneğin uygun olduğuna karar verin. Yurtdışından gelen telefonun garanti şartlarını da iyi bilin. 3 bin lira para verdiğiniz telefonunuz, üretim hatası yüzünden elinizde kalmasın.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Ucuz Elektronik Alışverişi Yapmanın Yolları

Samsung iPhone için 100 milyon OLED ekran üretecek!