Gazete Vatan Logo

Ucuz altın fırsatı!

İzmir'de durgun geçen kuyumculuk piyasası, kent genelinde uygulamaya konan indirim kampanyasıyla hareketlendi. Kentte 1 Şubat'a kadar 14 ayar altından yapılan takılar ve pırlanta ürünlerinden işçilik ücreti alınmayacak. İndirimin oranının ürününe göre yüzde 40 ile 50 arasında değiştiği belirtiliyor.

Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, altın piyasasında son dönemde fiyatların yükselmeye başlaması nedeniyle satış yönlü bir hareketin olduğunu, takı ve hediyelik eşya olarak değerlendirilen işlenmiş ürünlerde de aynı hareketliliği yakalamak için bir indirim kampanyası başlattıklarını ifade etti.

İzmir'de tüm kuyumcu esnafının ortak kararıyla kentte ilk kez uygulamaya sokulan kampanyayla bir hafta boyunca işlenmiş ürünlerdeki işçilik ücretlerini almayacaklarını anlatan Baransel, şu bilgileri verdi: "Yaptığımız kampanya bazı firmaların açtığı indirim çadırlarına bir tepki olarak gelişti. Bu çadırlarda satılan ürünlerden çok sayıda şikayet alıyoruz. Vatandaşın altın ürünleri için en güvenilir alım noktası kuyumculardır. Bizler de altın ve pırlanta takı talebi bulunan vatandaşın ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere tüm kentte tek fiyat üzerinden uygulanacak bir kampanya başlattık. 1 Şubat'a kadar sürecek kampanyayla 14 ayar altının gramını 85 liraya sabitledik. Yani vatandaş beğendiği 10 gramlık 14 ayar bir kolye için 850 lira ödeyecek. Esnafımız vatandaştan bu ürün için işçilik ücreti veya başka bir ekstra ücret almayacak. Ürününe göre değişmek üzere indirim oranı altında yüzde 40, pırlanta takılarda ise yüzde 50'ler seviyesinde olacak." Kampanyanın özellikle Sevgililer Günü öncesi önemli bir fırsat oluşturduğuna dikkati çeken Baransel, düğün yapacak olanların da bu kampanyadan yararlanması gerektiğini ifade etti.

İndirim oranlarının gerçekçi ve net, satılan ürünlerin de güvenli olduğunu söyleyen Baransel, kampanyanın çeyrek, yarım, 22 ayar bilezik gibi yatırım amaçlı ürünleri kapsamadığını kaydetti.

Baransel, takı ve hediyelik amaçlı altın ürünlerinde en fazla 14 ayarın tercih edildiğine dikkati çekerek, "Bu indirim piyasaya hareket getirecek. Normal şartlarda kuyumcumuzun bu fiyatlarla altın satma imkanı yok. Elimizdeki ürünleri değerlendirmek ve piyasayı hareketlendirmek amacıyla fedakarlıkta bulunuyoruz. Oluşan talebe göre farklı kampanyalar da düzenleyebiliriz. Bu kampanyayı her yıl aynı dönemde yapmayı planlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı