Gazete Vatan Logo

Üçüncü nesil kahveciler barları tahtından etti

Tasarımları, kitlesi ve mönü çeşitliliğiyle üçüncü nesil kahve dükkanları, İstanbul’un eğlence anlayışının yeni gözdesi oldu.

Üçüncü nesil kahveciler barları tahtından etti

Yemek, içki ve kahve zevkini bir araya getiren, ağırlıklı olarak Beyoğlu, Beşiktaş ve Kadıköy'de bulunan üçüncü nesil kahve dükkanları son yılların en büyük trendlerinden. Bünyelerindeki kitaplıklarda gastronomiden güzel sanatlara, tarihten edebiyata kadar pek çok türde eser barındıran bu mekanlarda isterseniz bar kısmında oturup kokteyllerinizi yudumlayın, isterseniz kahve eşliğine kitabınızı-derginizi karıştırın. Ağırlıklı olarak gençlerin çalıştığı bu mekanlarda, herkes kafasına göre takılıp keyifli vakit geçirebiliyor.

Cihangir'in geyikleri burada dönüyor

Cihangir'daki Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar, hem pub hem kafe konseptini sonuna kadar yaşatıyor. Burada herkes kendi halinde; ister bar kısmında oturup geyik yapın, isterseniz mekanın uç kısmındaki koltuklarda oturup dergi-kitap karıştırın. Mekanın favori kokteyllerinden “Whiskey Sour”, “Bramble” ve “Old Fashioned”ı mutlaka tadın. (30-35 TL) Kendi el yapımları olan sütlü kahveyi es geçmeyin. (10 TL) Her gün, 14:00-02:00 arası açık.

Haberin Devamı

Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar - Cihangir Mah, Akarsu Ykş, Beyoğlu

İtalyan kültürünün tadını çıkarın

2015'ten bu yana faaliyette olan Fil Books, İtalyan kültürünü -kahveler İtalya'dan geliyor- yansıtan bir mekan. Mekanda ağırlıklı olarak fotoğraf sanatıyla ilgili -Japonya ve ABD'den gelen eserler var- birbirinden özgün kitapları okumak mümkün. Ayrıca üst katta fotoğraf sanatçılarının düzenlediği workshop'lara katılabilirsiniz. 8-12 arasında değişiyor. 10:00-23:00 arası açık.

Fil Books - Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Ali Paşa Değirmeni Sk, Beyoğlu

Afrika'nın taze çekirdeklerini tadın

Geniş bir restoranı da bulunan mekandaki kitaplar, ağırlıklı olarak yurt dışından getiriliyor. Eserler gastronomi-sanat ağırlıklı. Kahveler Etiyopya, Tanzanya ve Kenya gibi ülkelerden geliyor. Kahve fiyatları 8-14 TL iken, tatlı porsiyonları ise 15 TL'den başlıyor. Minoa, 08:00-23:00 arasında hizmet veriyor.

Minoa Cafe - Süleyman Seba Caddesi, No 52/A, Beşiktaş

Julius Meinl'in keyfi burada çıkar

Mekanda, Avusturya kahve kültürünü dünyaya tanıtmış olan Julius Meinl kullanılıyor. Artisan pasta, kekler, tortilla tost ve paniniler de açlığını bastırmak isteyenlere seçenek oluyor. Kafe, 10:00-00:00 arası açık.

Haberin Devamı

Page Cafe Gallery - Caferağa Mah. No 121, Kadıköy

Teşvikiye'nin gözde buluşma noktası

M.O.C, duvarları boydan boya kaplayan geniş kütüphanesiyle karşılıyor gelenleri. Müşteriler kitaplarını kafeye bağışlayabiliyor, ayrıca istenen kitabı ödünç alabilmek mümkün. Kafede farklı demleme teknikleri ve workshop'lar düzenlenmekte. Özellikle Americano ve Latte‘si, sıcak havalarda da Karamel Ice Latte önerilir. Ortalama fiyatlar gayet uygun; 8-15 TL arasında değişiyor. 08:30-23:00 arası açık.

M.O.C - Teşvikiye Mahallesi, Şakayık Sokak, No 4, Şişli

Moda'nın vazgeçilmezi oldu

Geniş ve ferah bir alan, dışarıda oturmak isteyenler için fazlaca alan, lezzetli yemekler... Moda'daki Kev Cafe, Kadıköy'ün vazgeçilmezleri arasına girdi bile.

Soğuk kahvelerden Coconut Chocolate, tatlılardan beyaz çikolatalı profiterol ve nutellalı fıstıklı muzlu pizzası da öne çıkanlar. Kahvelerde ortalama fiyat 10, tatlılarda ise 15 TL.

Haberin Devamı

Kev Cafe - Caferağa Mah. Bademaltı Sk. No 36/A, Kadıköy

Gezginlerin mekanı Varuna Gezgin

Kumbaracı Yokuşu’nda yer alan Varuna Gezgin, iki katlı, terası deniz manzaralı olan bir mekan. Etrafınızdaki raflarda bulunan objeler yurt dışından gelen hediyelik eşyalardan, bayraklardan, kitaplardan ve arabalardan oluşuyor. Mekanın sahibi Murat Fıçıcı, öğretmenlik yaparken önce kafe açmış; sonra da eşi ve beraberindeki gençlerle beraber kendini yollara vurarak 150’den fazla ülkeyi dolaşmış. Mekanda ana yemek fiyatları 20-35 TL arasında. Sandviçlerden tavuk, domates, ve mantarla beraber servis edilen Tokyo ve Cakarta tercih edilebilir. Kahve ve alkol ikilisini müthiş bir uyumla harmanlayan “Irish coffee” de mutlaka aklınızda bulunsun.

Şahkulu Mah, Kumbaracı Yokuşu, No:79, Beyoğlu

Hepsinde hakim olan tarz: Hipster

Gençlerin şehirde belli yerlere toplanması, atıl ve bakımsız vaziyetteki mahalleleri sokak sanatıyla tanıştırmaları, ilgi çekici.

Haberin Devamı

Son iki yılda Karaköy'de 120'den fazla mekan açıldı, keza Moda'da, Yeldeğirmeni'nde, Karaköy’de de. Endüstriyel mobilyalar, eskitme döşemeler ve Edison ampulleri... Bu mekanların ortak özellikleri hepsinin kopya bir biçimde hipster tarzının hakim olması. Dolayısıyla mekanlar arasında gezinirken koca bir mahallede dolaşıyor hissine kapılıyorsunuz, ama alan da satan da memnun.