Gazete Vatan Logo

Üçüncü nefes geliyor

Reel sektör temsilcilerini son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden korumak amacıyla Nefes Kredisi’nde 3’üncü faza geçilmesi için çalışma başlatıldı.

Üçüncü nefes geliyor

Ticaret Bakanlığı, son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden reel sektör temsilcilerini korumak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Nefes Kredisi’nde 3’üncü faza geçilmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ilk olarak 2016’da uygulamaya konulan Nefes Kredisi ile piyasaya 5 milyar, 2018’in başında 7.5 milyar lira düşük faizli kredi imkanı sunulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Açıklanan mali politika ve tedbirlere paralel olarak Nefes Kredisi’nde üçüncü faz kısa süre içerisinde başlatılacaktır. TOBB, oda ve borsalarca yapılacak kaynak aktarımıyla kamu ve özel bankalarla güç birliğinde KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlanacaktır. Yeni dönemde Nefes Kredisi’nde yer alacak bankalarla müzakereler başlatılmış olup, projede yer alacak bankalar ve kredi şartları bu müzakereler sonucunda belli olacaktır. Bakanlığımız elindeki tüm araçları hızlı, etkili ve verimli bir şekilde kullanarak ülke ekonomisine ve reel sektöre destek olmaya devam edecektir.”

Haberin Devamı

Kredi paketi sigorta olur
Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir kredi paketi hazırlığı yaparken iş dünyasından “Bu paket şu ana kadar alınan tüm önlemlerin başarısını sigorta eder” yorumu geldi
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, KOBİ’lerin finansmanı amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve çatısı altındaki odaların iş birliği, özel ve kamu bankalarının gönüllü katılımıyla tabana yaygın yeni bir kredi paketi üzerinde çalışıldığını açıklaması üzerine, çalışmaya iş dünyasından da destekler geldi. İTO Başkanı Avdagiç, yaptığı açıklamada paketin sadece işletmeler için değil, Türkiye ekonomisi için de güzel bir bayram müjdesi olduğunu söyledi. Hazırlanan kredi paketini, “Hükümetin bugüne kadar aldığı tüm önlemlerin başarısını garanti eden bir sigorta” şeklinde nitelendiren Avdagiç, “İTO, daha önce büyük başarıyla uygulanan Nefes Kredisi’ne en büyük nakdi sunan oda olarak, yeni kredi paketine de tam destek vermektedir” şeklinde konuştu.
Taşın altında herkesin eli var
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur da açıklanması beklenen kredi paketinin KOBİ’lerin finansmana ulaşması noktasında yaşadıkları sıkıntıya çare olacağının aşikar olduğunu söyledi. Cesur, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu süreçte hükümetimizin almış olduğu ekonomik tedbirleri yerinde buluyoruz. Buna ilaveten odaların iş birliği, özel ve kamu bankalarının gönüllü katılımıyla KOBİ’lerin finansman ihtiyacına göre yeni bir kredi paketi üzerinde çalışılması da ayrı bir memnuniyet verici bir durum. Ne mutlu ki herkes taşın altına elini koyuyor. Reel piyasaya verilecek bu krediler ile piyasa muhakkak canlanacaktır. KOBİ’lerimize verilecek bu kredi, KOBİ’lerimizin ihtiyaçları miktarında, düşük faizli ve uzun vadeli olmalıdır.

Haberin Devamı