Gazete Vatan Logo

Üçüncü Havalimanına inen ilk yolcu uçağı THY'nin oldu

İstanbul Yeni Havalimanı'na teker koyan ilk yolcu uçağı Türk Hava Yolları (THY) oldu. Atatürk Havalimanı'ndan havalanan uçak, 15 dakikalık bir uçuşun ardından sorunsuz bir şekilde İstanbul Yeni Havalimanı'na inişini gerçekleştirdi İstanbul Yeni Havalimanı'nda 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde yapılması planlanan "dev yarışın" provası da gerçekleştirildi.

Üçüncü Havalimanına inen ilk yolcu uçağı THY'nin oldu

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest'in son hazırlıklar tamamlandı. Festivalde sergilenecek uçaklar yeni havalimanına gelmeye başladı. Fuarda sergilenecek olan THY'nin Airbus A321NEO tipi uçağı bugün saat 17.00 itibariyle Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Yaklaşık 15 dakikalık bir uçuşun ardından 17.15'de İstanbul Yeni Havalimanı'na iniş yaptı. THY uçağı yeni havalimanına ilk iniş yapan yolcu uçağı oldu.

"DEV YARIŞ"IN PROVASI DA YAPILDI

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlunun kullandığı "Kawasaki H2R model motosiklet, Formula 1 aracı, spor araçlar, Solotürk F-16 uçağı ve bir iş jeti" için aynı anda start verildi.

Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde Sofuoğlu'nun provalarda önde olduğu görüldü. F-16 uçağı havalanana kadar Sofuoğlu ön sıralarda yer aldı. Yarış Türkiyenin ve İstanbul Yeni Havalimanının dünyaya tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.

Kenan Sofuoğlu, yarış ile ilgili DHAya daha önce şunları söylemişti:

Haberin Devamı

"Dünyanın en hızlı araçlarına start aldıracağız. 400 km hıza ulaşan motosiklet aynı anda bir Formula-1 arabası, bir SoloTürk uçağı, spor otomobiller, Tesla'nın bir otomobilinin olduğu bir yarışa hazırlanıyoruz.

"Ben 400 km hıza ulaşan motosikleti kullanacağım. Türkiyenin ismini, yeni havalimanın güzel bir reklamını yapmak için büyük bir organizasyon.

"Tabii Formula-1 aracını geçebilir mi esasında beygir rakamlarına göre bu mümkün değil ama tabii önemli olan yarışı kazanmak değil, Teknofestte gençlerin ilgisini çekecek güzel bir organizasyon ve Türkiyenin ismini, yeni havalimanın güzel bir reklamını yapmak için büyük bir organizasyon."