Gazete Vatan Logo

Üçüncü Havalimanı Nerede?

Üçüncü Havalimanı için ilk adım atıldı.

İstanbul’da yapımı planlanan üçüncü havalimanının temeli atıldı.

Geçtiğimiz gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların iştirakiyle birlikte temeli atılan Üçüncü Havalimanı, daha şimdiden bölgeyi hareketlendirmiş durumda.

Yaklaşık 10 milyar Euro'luk havalimanı inşaatının 2018'de tamamlanması bekleniyor.

Üçüncü Havalimanı Nerede?

6 pistten oluşacağı belirtilen ve temeli henüz atıldığı halde uzun süredir konuşulan ve tartışılan Yeni Havalimanı nerede yapılacak?

Üçüncü Havalimanı, bulunduğu bölgeyi de oldukça değerlendirecek. bölgedeki satılık konutların ve arsaların fiyatlarının oldukça yükselmesi öngörülüyor.

Yeni Havalimanı, İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa yakasındaki Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki alana yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli olarak hayata geçirilecek.

3 bin 500 hektarlık bölgeye yapılacak olan Üçüncü Havalimanı projesi, bölgeye yeni yatırımları da çekecek.

Üçüncü havaalanı ile bölgede otel, ofis, alışveriş merkezi, konut, sanayi, lojistik, depolama, hastane, eğlence, teknokent, üniversite ve üretim fonksiyonlarının da artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Temel atma töreni 7 Haziran 2014’te yapılan üçüncü havalimanının yapımının 4 yıl sürmesi bekleniyor. Projenin tamamının bitiş tarihi olarak 2018 olarak belirtiliyor. Projenin bitişi ile üçüncü havalimanının, Atlanta Havalimanı’nı geçerek dünyanın en yüksek kapasiteli havalimanı olması bekleniyor.