Gazete Vatan Logo

Üçü de yeniden Meclis’te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı milletvekili olduğu Rize’de Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı.

Üçü de yeniden Meclis’te

Kurtuluş İlköğretim Okuluna gelen Yazıcı, 1134 numaralı sandıkta oy verdi. İki seçimin bir arada yapıldığını vurgulayan Yazıcı, “Yeni bir hükümet sistemi yarından itibaren yürürlüğe girecek. İlk defa ittifak uygulamasının yasal düzenlemeye uygun pratiğini gerçekleştiriyoruz. Dünya bu seçimi izliyor, Türkiye bu seçimi izliyor. Türkiye’de herkes Rize’yi izliyor. Memleketimiz, ülkemiz ve gelecek nesiller için sonuçların hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ülke hepimizin, vatan hepimizin” diye konuştu.

Rize’den milletvekili adayı olan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da oyunu memleketinde kullandı. Rize’nin Pazar ilçesindeki Ahmet Tahtakılıç İlköğretim Okuluna gelen Bak, 1012 numaralı sandıkta oy verdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye Rize’de yoğun bir teveccüh olduğunu belirten Bak, şöyle devam etti: “Daha önceleri Rize ve AK Parti hep birinci oldu. Şu anda herkes, bu akşam sandıklar açıldığında Rize’ye bakacak. Rize çok yoğun bir destek veriyor Cumhurbaşkanımıza. Bu seçimler gerçekten Türkiye’nin dört bir yanında projeleriyle, eserleriyle hizmetler vermiş bir Cumhurbaşkanı adayıyla, çakılı bir çivileri olmayan ve meydanlarda sadece boş vaatleri bulunan adayların arasında geçen bir seçim. İnanıyoruz ki milletimizin feraseti, sağduyusu büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye’nin adımlarını ve önünü açacak. 24 Haziran’da milletimizin sağduyusu, feraseti bu ülkenin bu zamana kadar AK Parti iktidarları döneminde 16 yılda kazanımlarını çok daha ileriye götürecek adımlar atacak.”

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Demircan memleketinde oy verdi

Yeniden Samsun Milletvekili seçilen, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, dün memleketi Samsun’da sandık başına giderek oyunu kullandı. İlkadım ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nda kurulan 2343 Nolu sandıkta oy kullanan Bakan Demircan, “Güzel bir gün. Milletimiz sandık başında. Katılım ve ilgi çok yüksek. Milletimiz en doğru kararı verecektir. Milletimizin vereceği her karar başımızın üstünedir. DemokrasİYİ işletme konusunda Türkiye bütün milletlere ve ülkelere örnek olacak konumdadır. Böylece önümüzdeki günlerde bugün milletimizin vermiş olduğu kararı hep birlikte yaşayacağız. Seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Haberin Devamı