Gazete Vatan Logo

Ücretsiz kitapların dağıtımı başladı

İlk, orta ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyon öğretmen 9 Eylül’deki ilk ders zilini beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ücretsiz ders kitaplarının dağıtımına başladı.

Ücretsiz kitapların dağıtımı başladı

Uygulamanın başladığı 2003-2004’ten beri yaklaşık 3 milyar ücretsiz kitap dağıtılırken, bu yıl da 146 milyon ders kitabı teslim edilecek. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, MEB’e bağlı devlet okulları ile bölgelerinde bulunan özel okullara ücretsiz ders kitaplarını teslim etmeye başladı. Talim Terbiye Kurulu da MEB’in internet sitesinde, ‘Ders kitapları hakkında merak edilenler’ başlığıyla paylaştığı bilgi notunda ders kitaplarının hangi süreçlerden geçerek belirlendiğini anlattı.

OKULA UYUM YILA YAYILACAK

Öte yandan sayıları yaklaşık 3 milyonu bulan ilkokul birinci ve ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri de ise MEB’in 2006’dan beri uyguladığı ‘okula uyum’ programı kapsamında eğitime birkaç gün önceden başlayacak. Bakanlık, uyum eğitimlerinin okul çalışanları ve velileri kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesi için yenilikler de yapacak. ‘Okula uyum’ anlayışı bir haftaya sığdırılmak yerine bu yıl 5-6 Eylül’de başlatılıp ‘öğrenmeye uyum’ şeklinde tüm eğitim-öğretim yılına yayılacak.