Gazete Vatan Logo

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? 2020-2021 Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri

Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Ücretli öğretmenlik başvuruları için MEB tarafından tüm illerde uygulanan standart bir takvim bulunmuyor. Ücretli öğretmenlik başvuruları 2020-2021 eğitim-öğretim yılı öncesinde alınacak. Peki, Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet ücretli öğretmenlik başvurusu ve Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri...

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? 2020-2021 Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri

Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Başvuru yapacak öğretmen adayları çalışmak istedikleri şehirlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyurularını takip etmesi gerekiyor. Ücretli öğretmenlik başvuruları için MEB tarafından tüm illerde uygulanan standart bir takvim bulunmuyor. Ücretli öğretmenlik başvuruları 2020-2021 eğitim-öğretim yılı öncesinde alınması ve tamamlanması planlanıyor. Peki, Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet ücretli öğretmenlik başvurusu ve Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri...

Her yıl olduğu gibi bu yılda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İl Milli Eğitim Müdürlükleri ücretli alımlarına başladı. Ücretli öğretmenlik başvuruları için MEB tarafından tüm illerde uygulanan standart bir takvim bulunmuyor. Bu yüzden başvuru yapacak öğretmen adaylarının çalışmak istedikleri şehirlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyurularını takip etmesi gerekiyor.

Ücretli öğretmenlik başvurusu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da E-Devlet üzerinden kabul edilecek. Ücretli öğretmenlik başvurusu yapmak isteyen adaylar, E-Devlet üzerinden işlemlerini tamamlayabilecek.

Haberin Devamı

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapmak isteyen öğretmen adayları, ücretli öğretmenlik başvuru ekranına girecek. Adaylar kimlik bilgilerinin olduğu ekranda bilgilerinin doğruluğunu kontrol edecek.

İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.

Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.

'Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.

Haberin Devamı

İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

Zorunlu olmamakla birlikte KPSS bilgileri yıl ve puan bilgisi tercih edilerek ekle ve kaydete basılmalı ve işlem sonlandırılmalıdır.

Görevlendirildiğiniz takdirde mezuniyet belgelerinizi ilgili ilçe ya da il milli eğitim müdürlüğüne ibraz etmeniz gerekiyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ