Gazete Vatan Logo

Uçan eteğe ceket önlemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı

Programlara katılmak için Bakan Bayraktar ile birlikte Koyulhisara gelen AK Parti Sivas milletvekili Nursuna Memecan, helikopterin rüzgardan uçuşan eteğini, AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru ve Milletvekili Hilmi Bilgin ceketleriyle kapattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar helikopterle geldiği Suşehri ilçesinde, Ak Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından karşılandı. İlçeyi gezen Bakan Bayraktar, belediye tesislerinde bir süre dinlendi. Bakana burada, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral tarafından ilçenin sorunlar hakkında brifing verildi.



Bakan daha sonra yine helikopter ile Koyulhisar ilçesine geçti. Burada TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 124 konutun anahtar teslim törenine katıldı. Buradaki törene Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Vali Ali Kolat, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Mesude Nursuna Memecan, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve il ve ilçe protokolü katıldı. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hükümet olarak Sivas’tan son derece memnun olduklarını belirtti. Türkiye’de şehirleşmenin giderek artığını belirten Bakan Bayraktar şöyle devam etti:

”Bundan 35 yıl önce Sivas Türkiye’de çok önemli merkezdi. İnşallah yine öyle olur. Hızlı tren Sivas’a inşallah en kısa sürede gelecek ve Sivas her yere çok yakın olacak. Dünyada çok ciddi krizler yaşanıyor. Birçok ülkede ekonomi dibe vuruyor. Biz Türkiye olarak sizin sayenizde, sizin bereketiniz ve dualarınız sayesinde, istikrarı, istikbali, kalkınmayı, gelişmeyi artırmak için ciddi gayret sarf ediyoruz. Bizim gayretimiz milletimizin huzuru içindir. Bunun için bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız. Sizden destek bekliyoruz. Sakın ha ufak tefek meselelere takılmayın. Türkiye’nin dünyaya verdiği büyük mesaj, kalkınma, istikrar, dirlik, büyüme ve büyük Türkiye mesajıdır. Bu mesaj, Koyulhisar’dan, Suşehri’nden, Sivas’tan, Anadolu’nun her yerinden veriliyor. 81 vilayette TOKİ’nin konut yapımını sürüyor. İşsizliğin azalmasına, konut sektörünün büyümesine katkı sağlamaya da devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Bayraktar, 124 konut ve sosyal donatıların açılışını gerçekleştirdi ve hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

MİLLETVEKİLİ MEMECAN’IN ZOR ANLARI

Bu arada Bakan Bayraktar’ın gezisine eşlik eden Ak Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Koyulhisar İlçesi’nde helikopterden inişi sırasında zor anlar yaşadı.

Mesude Nursuna Memecan, helikopter pervanesinin rüzgarından havalanan eteğini, Ak Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru ve Milletvekili Hilmi Bilgin ceketleriyle kapattı.

Haberin Devamı