Gazete Vatan Logo

Uçaktan inen turisti taksiye kaptırmayacak

Turizmcinin kendi getirdiği turisti kendisinin taşıyamadığını belirten TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Belediyeler ve taksiciler bize engel oluyor. Bakanımızla görüştük. Artık turisti turizmci taşıyacak. Turistler bundan sonra daha konforlu hizmet alacak” dedi

Uçaktan inen turisti taksiye kaptırmayacak

Zor günleri geride bırakıp yoluna emin adımlarla ilerleyen turizm sektörü 2018’i 40 milyon turist ve 32 milyar dolar gelirle kapatmaya hazırlanıyor. Geçmişteki kayıplarını hızla telafi eden ve hedef büyüten turizm sektörü bir yandan da acilen çözülmesi gereken sorunlar için yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi. Sektör temsilcileri ile Bakanlık yetkililerinin toplantısında ele alınan ilk konu turizmdeki taşımacılık sorunu oldu.

Konforlu hizmet

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya, toplantıda konuşulan konulardan birinin gelen turistlerin Türkiye’deki taşımacılığı konusunda yaşanan sıkıntı olduğunu söyledi. İlgili yasada açıkça belirtilmesine rağmen havalimanlarında turizmcilerin kendi getirdikleri turistleri taşıyamadıklarını söyleyen Bağlıkaya, “Belediyeler, taksiciler turizmciye engel oluyor. Turizmci havalimanına giremiyor. Sonra çeşitli tartışmalar ortaya çıkıyor ve yine turizmci zarar görüyor. Artık bunların yaşanmasına engel olacağız. Toplantıda bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini ilettik. Bundan sonra turizmci kendi getirdiği turisti konforlu bir şekilde kendisi taşıyacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

2019’DA ÇİN’E EK SEFERLER ARTACAK

Sektör temsilcileri son dönemde Uzak Doğu pazarından yapılan anlaşmalara rağmen yeterli uçak seferi olmadığı için turist getiremediklerini de Bakan Ersoy’a iletti. Buna göre Çin, Hindistan ve diğer Uzakdoğu pazarları olmak üzere buradaki tüm ülkelerle ilk kez devlet düzeyinde temas kurulacak ve Yeni Havalimanı ile birlikte bu pazarlara ek seferlerin konulması için işlemler başlatılacak. Çin ve Hindistan’dan gelen uçaklar için konulacak ek seferler kıştan önce resmen başlayacak. Sektör bu konuda Ersoy’un hem turizmdeki hem de havacılıktaki tecrübelerinin süreci hızlandıracağını düşünüyor.

SIRADA SAĞLIK VAR

Turizm sektörü temsilcileri olarak bakanlıkta her hafta bir konuyu görüşerek çözüme kavuşturacaklarını belirten Firuz Bağlıkaya, sıradaki konunun sağlık turizmi olduğunu ve bu konuda da atımların hızla atılmaya başlandığını söyledi. Bağlıkaya, “40 milyar dolar gelir hedefine ulaşmamız için bazı sorunları hızla çözmemiz gerekiyor. Önümüzdeki yıl için 50 milyar dolarları konuşuyoruz. Bunlar için bu adımların atılması gerekiyor. Ulaşım da bunun ilk basamağı oldu. Sırayla her problemi çözeceğiz” dedi.

Haberin Devamı