Gazete Vatan Logo

Uçağı düşüreni bulana 30 milyon dolar ödül

Alman araştırmacılar, 17 Temmuz'da Ukrayna'nın doğusunda düşürülen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağı düşüreni bulana 30 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı.

17 Temmuz’da Ukrayna’nın doğusunda Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağın düşürülmesinin ardından başlatılan incelemeler devam ediyor. Olay yerini inceleyen Alman detektif ekibi Wifka, 298 kişinin ölümünden sorumlu olan kişi veya kişileri bulana 30 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı.

Independent’ın haberine göre, ABD ’nin Usame bin Ladin’in yakalanması için teklif ettiği 25 milyon sterlinlik ödülden sonra bir kişinin yakalanması için en büyük ödül olan 30 milyon dolar, şu anda Zürih’te bir banka hesabında bulunuyor. Alman araştırmacılar, olaya açıklık getirene “yeni bir kimlik verileceğini” de açıkladı. Firma, olayın sorumlusunu bulmaya çalışan kişinin “Kendine olabilecek en yüksek düzeyde dikkat etmesi” gerektiğini de vurguladı.

Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a uçan MH17 sefer sayılı uçak, Ukrayna’nın doğusunda düşürülmüş ve uçaktaki 298 kişi hayatını kaybetmişti. Ukrayna ve Rus yanlısı ayrılıkçılar olaydan birbirlerini suçlamaya devam ediyor.