Gazete Vatan Logo

Üç yıl sonra savaş pilotu

TSK içerisinde ilk başörtülü öğrenci 23 yaşındaki Merve Gürbüz, üç yıllık eğitimi geçerse savaş pilotu olacak

Üç yıl sonra savaş pilotu

Darbe girişimi sonrası silahlı kuvvetlerden yüzlerce askeri öğrenci ve personel atıldı. TSK’daki FETÖ destekçilerinin temizlenmesi için yapılan bu düzenleme personel eksikliğine yol açtı. Eksikliğin giderilmesi için yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Bu düzenlemelerden biri de üniversitede belli bölümlerde okuyan öğrencilerin TSK’ya alınmasıydı. Kararın ardından binlerce öğrenci TSK’ya başvurdu. Bu öğrencilerden biri de 23 yaşındaki Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Merve Gürbüz’dü. Merve’yi diğer adaylardan farklı kılan ise başörtülü olmasıydı.

Tek başına uçtu

Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan Gürbüz, TSK’da yapılan düzenlemenin ardından Eylül ayında Hava Harp Okulu’na girebilmek için başvuruda bulundu. İstanbul’a çağırılan Merve burada sınavlara girdi ve başarılı oldu. Sağlık taramasının ardından Merve, Muğla Milas Hava Meydan Komutanlığı’na çağrıldı. Burada uçuş eğitimlerini de başarıyla tamamladı. Ardından ise Milli Savunma Bakanlığı’nın sözlü mülakattan da geçerek intibak eğitimi aldı.

Haberin Devamı

O şimdi subay

4 hafta süren intibak eğitimini de başarıyla tamamlayan Merve, Hava Harp Okulu’na girmeye hak kazandı. 13 Şubat’ta yemin töreni gerçekleşti. Hava Harp Okulu’nda 3. sınıf derslerinden eğitim almaya başlayan Merve, kıyafet yönetmeliğiyle TSK’daki ilk başörtülü harbiye öğrencisi oldu. 1.5 yıllık eğitimin ardından teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra 1,5 yıl daha sürecek uçuş eğitiminde de başarılı olursa savaş pilotu olma hakkına sahip olacak.