Gazete Vatan Logo

Üç tutuklama daha

Üçüncü dalgada gözaltına alınan polislerden tutuklananların sayısı 8’e yükseldi. Eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ile dört kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Emniyet içinde yürütülen ‘paralel yapı’ soruşturmasında yapılan üçüncü dalga operasyonda gözaltına alınan 33 polisten üçü daha tutuklandı. Önceki gün beş polisin tutuklanmasının ardından, gece yarısı mahkemeye sevk edilen sekiz polisten de üçü tutuklanacak cezaevine gönderildi. Beş polis ise serbest bırakıldı.
Mesajlar verdiler
İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgulamanın ardından polislerden İbrahim Şener, Habip Kunt ve Mehmet Fatih Yiğit tutuklanırken, aralarında eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu’nun da bulunduğu beş kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Serbest kalanlar adliye önünde bekleyen yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Yakınlarıyla hasret gideren polisler daha sonra avukatlarıyla basın açıklaması yaptı.
Avukat Murat Erdoğan, “Tutuklanan ne için tutuklandı, serbest bırakılan ne için serbest bırakıldı bunu mevcut sorgu zarfından anlamamız mümkün olamıyor maalesef. Buradan da şunu anlıyoruz, yapılan süreç, yürütülen süreç hukuki bir süreç olmaktan ziyade belirli hedefleri olan bir proje dahilinde yürütülmekte” diye konuştu.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, mahkemenin takdiri gereği tutuksuz yargılanmalarına karar verildiğini belirterek, “Dört gün kadar gözaltında kaldık. Bu süreç içerisinde, çeşitli suçlamalarla suçlandık ama mahkemenin kararı bu yönde tecelli etti. Bu bizim suçsuz olduğumuz ceza evine giren arkadaşlarımızın suçlu olduğu anlamında kesinlikle algılanmamalıdır” dedi. Açıklamanın ardından Topçu operasyon kapsamında tutuklanan polislerin yazdığı mesajları da okudu. Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı “Vatana ve millete ihanet ettiysek bizi assınlar” şeklinde mesaj verdi.

Haberin Devamı