Gazete Vatan Logo

Üç trafik kazası üç meleği aldı

Yurdun farklı noktalarında meydana gelen kazalarda yine yürek burkan sonuçlar ortaya çıktı...

Babanın fedakârlığı kızını kurtarmaya yetmedi!..

Alanya’ya tatile gelen Macaristan uyruklu Tomas Peter Markoczy, kızını kurtarmak için otomobilin önüne atladı. Ancak kafasını kaldırıma çarpan

5 yaşındaki kız ile fedakâr babası hayatını kaybetti

Antalya’nın Alanya ilçesinde, Macaristan uyruklu 5 yaşındaki kız çocuğu ve onu kurtarmak için otomobilin önüne atlayan babası öldü. Okurcalar Beldesi’ndeki bir otelde tatil yapan Macaristan uyruklu Tomas Peter Markoczy (38), eşini otelde bırakarak kızı Mercell Bendegur Markoczy (5) ile gezintiye çıktı. Otelin yakınındaki D-400 karayolunu geçmek için babasıyla bekleyen 5 yaşındaki Mercell Bendegur Markoczy aniden yola çıktı.

Başını kaldırıma çarptı

Bu sırada Alanya’dan Manavgat yönüne giden Bilal Aladağ’ın otomobilin geldiğini fark eden baba, kızını kurtarmak için yola atladı. Baba, kızını otomobilin önünden alarak hızla kaldırıma fırlattı. Bu sırada duramayan otomobil, Macaristan uyruklu Tomas Peter Markoczy’ye çarptı. Kaza sırasında Tomas Peter Markoczy, olay yerinde hayatını kaybetti. Babasının otomobilin önünden alarak fırlattığı küçük kızın da başını kaldırıma çarpması sonucu beyin kanaması geçirerek öldüğü belirlendi. Otomobilde bulunan Ayhan Daştan da yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Otomobil sürücüsü jandarma tarafından gözaltına alındı.

Anne-kızın ölümü bardağı taşırdı

SAKARYA’nın Geyve İlçesi’nde D-650 Karayolu’nun Karaçam Köyü geçişinde yolun karşısına geçmeye çalışan 38 yaşındaki Nurhan Kocaman ve 5 yaşındaki kızı Nisanur, kapalı kasa kamyonetin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaza, önceki gün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Anne-kıza Sakarya yönüne giden 47 yaşındaki Muvaffak Kurutuluş Besener yönetimindeki kapalı kasa kamyonet çarptı. Anne ve kızının kazada öldüğü haberini alan Karaçam köylüleri ise sokağa döküldü. Çoluk çocuk yaklaşık 500 kişi, duble yolun çift çeridini de lastiklerle ateş yakarak ulaşıma kapattı. Üst geçit ve yan yol yapılmasını isteyen öfkeli kalabalığı, Vali Yardımcısı Hikmet Dinç söz vererek sakinleştirdi.

9 yaşındaki Adile, TIR’ın altında kaldı

ŞANLIURFA’NIN Hilvan İlçesi’nde, yolun karşısına geçmek isteyen 9 yaşındaki Adile Çiftçi, TIR’ın altında kalarak can verdi. Kaza, önceki akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Bağlar Mahallesi’nde oturan ilköğretim 4’üncü sınıf öğrencisi Adile Çiftçi, teyzesinin evine gitmek için, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolundan karşıya geçmek istedi. Ancak, Çiftçi’ye yolun karşısına geçerken, Diyarbakır yönünden gelen TIR çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Adile Çiftçi olay yerinde yaşamını yitirirken, plakası alınamayan TIR ise kaçtı. Olay yerine gelen polisler, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Adile Çiftçi’nin sinir krizi geçiren yakınları ise yaklaşık yarım saat karayolunu trafiğe kapattı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı