Gazete Vatan Logo

Üç proje birden yapılacak!

İnşaat firmaları yatırımlarına hız veriyor

Kurtköy’e odaklanan Erguvan-Demirbaş ortaklığı, Eylül’de satışa sunacağı W Roof projesine hazırlanırken, bölgede yeni bir arsa aldı. Bu projeyi de Mart’a yetiştirecek.

Kurtköy, Sabiha Gökçen Havalimanı, Teknopark, HABOM gibi yatırımlarla değerine değer katıyor. Burada oluşacak konut talebini gören inşaat firmaları da yatırımlarına hız veriyor. Bölgede W Bahçe projesini hayata geçiren Erguvan İnşaat-Demirbaş Yapı ortaklığı bu firmalardan biri... Kurtköy’deki ilk projeleri W Bahçe’de satışları neredeyse tamamlayan ortaklık, ikinci projeleri üzerinde çalışırken, yeni bir arsa daha aldığını açıkladı. Bu ay içinde yeni bir proje satışa çıkaracak olan ortaklık, yeni arsasındaki projeyi de önümüzdeki Mart ayına yetiştirecek.

Eylül’de yeni proje

Bugüne kadar ayrı ayrı birçok proje gerçekleştiren ve arkadaş olan Emre Maraşlı ve Sefa Demirbaş, yollarına ortak devam etme kararı aldı. 2008’de işbirliğine başlayan Erguvan-Demirbaş, Kurtköy’ü kendilerine üs seçti. Ortaklığın Kurtköy’deki ilk projesi W Bahçe olmuştu. 136 konuttan oluşan W Bahçe Kurtköy projesinde satışlar neredeyse tamamlandı.

Erguvan İnşaat-Demirbaş Yapı ortaklığı, Eylül ayında yeni proje satışa çıkarmak için hazırlanıyor. W Roof adındaki proje, balkonlu, teraslı, bahçeli ve loft dairelerden oluşacak. Bölgenin ilk loft konseptine sahip olan W Roof’ta metrekare fiyatları 2 bin 500 TL’den başlayacak.

Üçüncü arsayı aldı

Kurtköy’ün geleceğine ve gelişim potansiyeline inanan Erguvan İnşaat-Demirbaş Yapı ortaklığı, “Kurtköy’ün tamamında proje yapabiliriz” diyor. Bu düşünceyle, ikinci projelerini satışa sunmadan, yeni bir arsa daha aldılar. Yeni aldıkları arsa üzerine proje çalışmalarını sürdüren ve 2014 Mart’ında Kurtköy’de 3’üncü projesini satışa sunmayı hedefleyen ortaklığın planları arasında konut projelerinin yanı sıra ticari yapılar ve alışveriş merkezi projeleri geliştirmek de var.

Yatırımlar bölgeye değer katıyor

KURTKÖY’ün az katlı, bol bahçeli, villa projeleri ve niş projeler bulunan, elit bir bölge olduğuna dikkat çeken Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı, “Özellikle projelerin bulunduğu Yenişehir bölgesi planlı ve çok ferah bölge. Kurtköy’ün gelişmekte olan, ulaşım kolaylığına sahip, temiz havası ile İstanbulluların ilgisini çeken bir bölge olduğunu düşünüyorum.

Sabiha Gökçen Havalimanı, Havacılık Bakım Onarım Merkezi (HABOM), Teknopark gibi devlet yatırımları bu bölgeye çok ciddi değer katmaya başladı. Bizde ortaklık olarak yenilikler ve hayata geçireceğimiz ilklerle Kurtköy’ün değerine değer katacağız” diye konuştu.

Yatırımdan oturmaya döndü

DEMİRBAŞ Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, Kurtköy’de konsept projelerde yer alan konut sayısının 1.500-2 bin civarında olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Yeni yatırımlarla on binlerce beyaz yakalının ve bir o kadar da mavi yakalının çalışacağı Kurtköy’de nitelikli barınma ihtiyacını karşılayacak yeni projelere ihtiyaç var. Kurtköy’den konut alanların yüzde 20’si oturum amaçlı konut alırken, yüzde 80’i yatırım amaçlı alım yapıyordu. Bu durum bugün için yüzde 50 yatırım, yüzde 50 oturum amaçlı alım şeklinde değişti. Oturum amaçlı konut alanların oranı daha da artacak.”

Haberin Devamı